Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Başbakan Ünal Üstel’e yönelik eleştirilerini sertleştirerek, hükümetin gündemdeki sorunlara karşı hızlı ve etkin kararlar alması gerektiğini söyledi.
Şenkul, yaptığı açıklamada daha önce dile getirdiği eleştirilerin Başbakan Üstel’i rahatsız ettiğini belirterek, “Gerçekleri söylemem belli ki sayın Başbakanı rahatsız etmiş” ifadelerini kullandı.
Girne Belediyesi olarak ilgili konuda alınacak tüm önlemlere destek vermeye hazır olduklarını vurgulayan Şenkul, belediyenin üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini ifade etti.
“Üstel benim için UBP ile eş anlamlı değil”
Açıklamasında UBP ile Başbakan Üstel’i birbirinden ayıran Şenkul, “Sayın Başbakan benim için Ulusal Birlik Partisi ile eş anlamlı değildir” dedi.
Şenkul, UBP’nin Cumhuriyetçi Türk Partisi gibi ülke siyaseti açısından önemli ve vazgeçilmez bir konuma sahip olduğunu belirterek, “Ulusal Birlik Partisi tıpkı Cumhuriyetçi Türk Partisi gibi bu ülkenin olmaz ise olmazıdır” ifadelerini kullandı.
Başbakan Üstel’in icraatlarına yönelik eleştirilerinin kamuoyu tarafından da bilindiğini savunan Şenkul, “Aynı şeyi yaptıkları ve yapmadıkları sebebiyle Ünal Bey için düşünmediğimi sağır sultan bilmektedir” dedi.
“Halk sandıkta gösterecek”
Önümüzdeki dönemde yapılacak seçimlere de işaret eden Şenkul, halkın yaşanan tartışmalarda kimin haklı olduğuna sandıkta karar vereceğini söyledi.
Şenkul, “Çok değil, 4 ay içinde halkımız bu tartışmalarda kime hak verdiğini sandıkta zaten bizlere gösterecektir” ifadelerini kullandı.
“Çocukça laf yetiştirmek yerine görevinin başına dönmeli”
Başbakan Üstel’e doğrudan çağrıda bulunan Şenkul, hükümetin mevcut sorunlar karşısında daha hızlı hareket etmesi gerektiğini belirtti.
Şenkul, açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Başbakanın yapması gereken, bir kentin Belediye Başkanının eleştirisine çocukça laf yetiştirmek değil, tatiline son verip görevinin başına dönüp gereken kararları hızlıca almasıdır.”
Girne Belediye Başkanı Şenkul, açıklamasını Girne Belediyesi’nin alınacak önlemlere “tüm gücüyle” destek vermeye hazır olduğunu yineleyerek tamamladı.