Ağdelen, ikide bir yaptı

Ağdelen, Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’nda

Toplam 687 sporcunun mücadele ettiği Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’na katılan sporcumuz Hüseyin Can Ağdelen ilk iki karşılaşmasında bir galibiyet, bir mağlubiyet elde etti

 Avrupa Satranç Birliği (ISCU) tarafından düzenlenen ve Türkiye Satranç Federasyonu’nun ev sahipliğini yaptığı Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası, düzenlenen açılış töreni ve oynanan karşılaşmalar ile başladı.

Toplam 687 sporcunun mücadele ettiği Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’na katılan sporcumuz Hüseyin Can Ağdelen ilk karşılaşmasında siyah ile oynadı ve rakibi Abdullah Kerim Uraz’a mağlup oldu.

İkinci karşılaşmasında beyaz ile oynayan Hüseyin Can Ağdelen, rakibi Alperen Kutuk’ü mağlup etti ve ilk iki turu bir puan ile geçmeyi başardı.

29 sporcunun bulunduğu 17 Yaş Kategorisi’nde sıralamaya 8’inci sırada giren Hüseyin Can Ağdelen, dereceye girebilmesi halinde KKTC’nin ilk Uluslararası Kuvvet Derecesi’ne (FIDE) sahip olan sporcusu olacak.

Konya Rixos Otel’de 9 tur üzerinden düzenlenen şampiyonada Rusya, Azerbaycan, Bulgaristan, Romanya, İngiltere, Arnavutluk, İspanya, Moldova, Finlandiya, Gürcistan, Danimarka, Polonya, Türkiye ve KKTC’den sporcular;7, 9, 11, 13, 15 ve 17 yaş kategorilerinde mücadele ediyor.