Bağdat kafelerinde nargilenin yerini kitaplar aldı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta açılan ‘Coffee&Book’ (Kahve ve Kitap) isimli kafe, benzerlerinden farklı olarak, müşterilerine nargile yerine kitap hizmeti veriyor.

Bağdat’ta açılan ‘Coffee&Book’, bölgede alışık olunulduğu üzere nargile servisi yapmaktansa, müşterilerini kitap okumaya yönlendirmeyi tercih etti. Kafenin menüsünde nargile yerine, herkesin tercih edeceği içeceğin yanında ücretsiz olarak isteyebileceği kitap isimleri yer alıyor.

Kentteki Adnan Kütüphanesi’nin iştiraki olan ve dev bir kitap yelpazesi sunan kafe yönetimi, müşterinin istediği kitap ‘el altında’ olmadığında, kütüphaneden getirtiyor.

Sputnik’e konuşan kafenin sahibi Yaser Alaa, kafeyi açmaktaki amacının gençleri kitap okumaya yönlendirmek olduğunu söyledi. Alaa, “Maddi durumum uzun zamandır burayı açmama el vermemişti. Adnan Kütüphanesi’nin kurucusu olan babamın 2007 yılında bir terör saldırısında ölmesinin ardından, onun işini devam ettireceğime dair kendime söz vermiştim. Ayrıca yaşadığım yerin entelektüel düzeyini ve kültürünü artırmak için böyle bir yer açmaya karar verdim” ifadelerini kullandı.