Boris Johnson'ın babası 'seyahat uyarısına' aldırmadan Yunanistan'a uçtu

Boris Johnson'ın babası 'seyahat uyarısına' aldırmadan Yunanistan'a uçtu

Zaruri görülmeyen uluslararası seyahatlerden kaçınılması tavsiyesinde bulunan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın babası Stanley Johnson uyarılara rağmen Yunanistan'a uçtu.

İngiliz hükümeti mecburi olmadığı sürece uluslararası seyahatlerden kaçınılması tavsiyesinde bulunmuştu. Ancak Başbakan Boris Johnson'ın 79 yaşındaki babası Stanley Johnson uyarılara rağmen Yunanistan'a uçtu.

Yunan hükümeti yetkilileri Stanley Johnson’ın Bulgaristan üzerinden ülkeye girdiğini Perşembe günü yaptıkları açıklamayla doğruladı.

Stanley Johnson, yazlık evinin bulunduğu ülkenin kuzey bölgesi Pelion’a gitti. Yunan yetkililer, Johnson’ın ülkeye seyahatinde herhangi bir ‘uygunsuz durumun’ olmadığını ifade etti.

BBC’deki bilgilere göre, Johnson’ın "Kiralık ev sezonu yaklaşırken evimin Covid-19’dan korunaklı hale gelmesini sağlamak için zaruri iş amaçlı seyahat ettim" dediğini aktardı.

Stanley Johnson Instagram hesabından da yüz maskeli bir fotoğrafını paylaştı.

Fotoğrafta Johnson’ın havalimanında olduğu anlaşılıyor. Johnson uçaktan iki video da paylaştı. Birinin altına "Bu akşam Atina’ya varıyorum" yazdı.

Yunan hükümeti sözcüsü Stelios Petsassaid, “İngiltere ve İsveç’ten doğrudan uçuşları 15 Temmuz’a kadar yasakladık. Ama bir vatandaş Yunanistan’a başka bir yolla gelirse tabii ki ülkeye girebilir” dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, babasının seyahatiyle ilgili şimdilik bir açıklama yapmadı.

NORMALLEŞME ADIMLARI

İngiltere'de 23 Mart'ta başlayan kısıtlamalarda 13 Mayıs'ta kısmi gevşemeye gidilerek, egzersiz için dışarı çıkışlara getirilen sınırlama kaldırılmış, inşaat ve imalat sektörü işçileri gibi evden çalışmaları mümkün olmayanların da iş başı yapmalarına izin verilmişti.

Gevşeme adımlarının ikinci aşamasında 1 Haziran itibarıyla ilkokulların açılması ve profesyonel spor müsabakalarının başlaması, 15 Haziran’da tüm perakende mağazalarının açılması kararlaştırılmıştı.

4 Temmuz'dan itibaren yeni adımlar atılacağını duyuran Johnson, artık 2 ayrı haneden üyelerin sosyal mesafeye uyma şartıyla içeride buluşabileceğini, restoranların ve barların 4 Temmuz'da yeniden açılmasına izin verileceğini kaydederek, kuaförler, açık hava spor salonları, oyun parkları, sinemalar, müzeler, kütüphaneler ve galerilerin yeniden açılacağını duyurmuştu.

İngiltere Sağlık Bakanlığının Twitter üzerinden yayımladığı verilere göre, ülkede son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 89 kişi hayatını kaybetti. Böylece ülkede toplam ölü sayısı 43 bin 995’e çıktı.