Ellen Page: "Ben lezbiyenim!"

Bir ünlü daha eşcinsel olduğunu açıkladı. Kanadalı aktris Ellen Page, Las Vegas'ta düzenlenen Eşcinsel Gençler Konferansı'nda lezbiyen olduğunu açıkladı. Genç oyuncu konuşmasını yaparken gözyaşlarına hakim olamadı.

İnsan Hakları Örgütü tarafından düzenlenen konferansta Page, "Saklanmak ve yalan söylemekten bıktım. Bugün buradayım çünkü eşcinselim ve belkide bir fark yaratabilirim" diye konuştu.

Reuters'ın haberine göre, 26 yaşındaki aktris, "Ne olursa olsun yardımcı olmak benim için, bir kişisel yükümlülük ve sosyal bir sorumluluk" diye açıkladı.

Cinsel yönelimini açıklamaktan yıllarca korktuğunu ve bu yüzden acı çektiğini de söyleyen Page, "Ruhum, zihinsel sağlığım çok zarar gördü. Bugün burada sizlerle, bütün bu acıların karşısında duruyorum" dedi.

Page'in konuşmasına internet sitelerinde yer veren İnsan Hakları Örgütü, oyuncuyu "kişisel ve çetin yolculuğunu tamamlayarak", toplum önüne çıktığı için tebrik etti.

2007 yılında Juno filminde hamile bir genci canlandıran Page ayrıca Inception, To Rome with Love, X-Men: The Last Stand filmlerinde de rol almıştı.