Ersun Yanal bombası!

Galatasaray'da iç savaş çıktı..

Prandelli'nin yerine gelen Hamza Hamzaoğlu ilk günden itibaren takımdaki iç huzuru sağlamaya çalışmış ve bu şekilde müthiş bir atmosfer yakalayıp sezonu çifte kupa ile kapatmıştı. Tabi bunda Ali Dürüst ile Abdürrahim Albayrak'ın müthiş katkıları vardı. Ancak o dönemde Hamza hocanın ipleri futbolculara fazla kaptırdığı konuşulmaya başlanmıştı.

"Biz şampiyon yaptık, hoca bizi beğenmiyor"

Ne olduysa her şey şampiyonluktan sonra oldu... Yönetim değişikliğinin ardından Hamza hoca verdiği raporda Şampiyonlar Ligi için kaliteli bir forvet alınmasını istedi. Bundan haberi olan Burak Yılmaz'ın da etrafına "Takımı biz şampiyon yaptık. Hoca bizi beğenmiyor. Yerimize adam bakıyor" diyerek sitem ettiği ve genç teknik adamla arasına kara kedi girdiği belirlendi. Yeni bir golcü demek tek forvet oynayan Galatasaray'da Burak'ın kesilmesi demekti...

Burak Yılmaz görüşmeden hiç memnun kalmadı

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu kampta Burak ile bir görüşme yapıp, "Ben şampiyon olan oyuncularıma sırtımı asla dönmem. Seni sağ kanatta oynatmayı planlıyorum" dedi. Ancak Burak Yılmaz bu durumdan memnun kalmadı. Takımda tüm ipleri oyunculara kaptırdığının farkına varan Hamza hocanın da bu dakikadan sonra bazı isimlere karşı mesafe koyduğu ortaya çıktı. Ligin ilk haftasında Burak'ı yedek bırakan Hamza hoca Osmanlı'ya yenildiği maçta da Burak'ı 58'de oyundan aldı.

'Ersun Yanal'la görüştüler' iddiası

Galatasaray'da bu müthiş gerilim yaşanırken Burak ile beraber Selçuk da Hamza hocaya cephe aldı. Para harcamak istemeyen yönetim de bir yandan forvet transferinden vazgeçti bir yandan da Burak ve Selçuk'un eski hocaları Ersun Yanal ile temasa geçti. Görüşmeyi Başkan Dursun Özbek'in kardeşi Mehmet Özbek'in yaptığı belirlendi. "Zarar vereceğimi anladığım an bir dakika bile durmam diyen Hamzaoğlu'nun istifaya zorlanacağı ve takımın başına Ersun Yanal'ın geçeceği iddia edildi.

Yanal'ın sözleşmesindeki özel madde

Trabzonspor'dan ayrıldıktan sonra sezon başında Lig TV ile anlaşan ve yorumculuk yapan Ersun Yanal'ın özel bir sözleşmesinin bulunduğu ortaya çıktı. Yanal'ın Lig TV ile yaptığı sözleşmeye "Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'tan teklif aldığı takdirde tazminat ödemeden sözleşmesini tek taraflı fesh etme hakkı vardır" diye özel bir madde koydurduğu öğrenildi. Yanal, Selçuk ve Burak ile hem Manisa hem de Trabzonspor'da çalışmıştı.