Fener adeta Ç.Rize'yi miraladı!

Çaykur Rizespor 1-5 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig 12. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Çaykur Rizespor'u 5-1 mağlup etti. Çaykur Didi Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe'ye farklı galibiyeti getiren golleri, 27, 32 ve 45+3. dakikalarda Moussa Sow, 66. dakikada Aatif ve 90+4'te İsmail Köybaşı attı. Çaykur Rizespor'un tek sayısı ise 17. dakikada Ali Yacoubi'den geldi. Maçın 72. dakikasında Rizespor'da Jantscher, Şener'e yaptığı müdahale sonrası kırmızı kart gördü. Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 24'e yükseltirken, Çaykur Rizespor, 10 puanda kaldı.

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Ali Palabıyık, Ceyhun Sesigüzel, Serkan Olguncan

Çaykur Rizespor: Diallo, Orhan Ovacıklı, Oboabona, Yakoubi, Dhurgham İsmail, Robin Yalçın (Dk. 69 Tuszynski), Petrucci, Janster, Ahmet İlhan Özek (Dk. 66 Emrah Başsan), Oğulcan Çağlayan (Dk. 83 Saadane), Kweuke

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel (Dk. 69 Neustaedter), Hasan Ali Kaldırım (Dk. 70 İsmail Köybaşı), Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk, Chahechouhe, Sow (Dk. 79 Volkan Şen), Van Persie

Goller: Dk. 17 Yakoubi (Çaykur Rizespor), Dk. 27, 32 ve 45+3 Sow, Dk. 66 Chahechouhe, Dk. 90+4 İsmail Köybaşı (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 72 Janster (Çaykur Rizespor)

Sarı kartlar: Dk. 9 Kjaer, Dk. 21 Sow, Dk. 84 Van Persie (Fenerbahçe), Dk. 45 Dhurgham İsmail, Dk. 45+2 Ahmet İlhan Özek (Çaykur Rizespor)

MAÇIN ÖNEMLİ POZİSYONLARI:

17. dakikada Ahmet İlhan Özek'in soldan ortasında, ceza alanı içinde Oğulcan Çağlayan'ın kafa ile indirdiği topu altıpas içinde uygun durumdaki Yakoubi, kafayla dokunarak filelere gönderdi: 1-0

27. dakikada Mehmet Topal'ın havadan pasında savunmanın arkasında Chahechouhe, sol tarafta yerden topu Sow'a gönderdi. Bu futbolcunun altı pas içinde vuruşunda kaleci Diallo'nun müdahalesine rağmen meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1

32. dakikada Mehmet Topal'ın havadan pasında savunmanın arkasında Sow, röveşata ile meşin yuvarlağı kaleci Diallo'nun solundan filelere gönderdi: 1-2

45+3. dakikada Alper Potuk'un soldan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde iyi yükselen Sow, kafayla topu filelere göndererek takımının ve kendisinin üçüncü golünü kaydetti: 1-3

66. dakikada Alper Potuk'un ara pasında ceza sahası içerisine giren Chahechouhe'nun, Robin Yalçın'dan sıyrıldıktan sonra yaptığı vuruşta, yerden seken top kaleci Diallo'nun solundan filelere gitti: 1-4

72. dakikada Çaykur Rizesporlu Janster, sarı-lacivertli futbolcu Şener'e arkadan yaptığı müdahale nedeniyle direkt kırmızı karta oyuna dışına gönderildi.

90+4. dakikada İsmail Köybaşı'nın sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşta top kaleci Diallo'nun sağından filelere gitti: 1-5.

SÜPER LİG'İN EN GOLCÜSÜ FENERBAHÇE

Fenerbahçe, bu sezon gol sayısını 28'e yükseltti ve ligin en golcü takımı durumuna geldi. Son 4 haftada 15 gol atarak önemli bir performans sergileyen Fenerbahçe, Çaykur Rizespor filelerini 5 kez havalandırarak 27 gollü Medipol Başakşehir'i geçti. Fenerbahçe, bu sezon 3. kez bir maçta 5 gol attı. Kasımpaşa'yı 5-1, Kardemir Karabükspor'u ise 5-0'la geçen Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u da 5-1 yendi.

SEZONUN İLK HAT-TRICK'İ SOW'DAN

Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Sow, Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonun ilk "hat-trick"ini yaptı. Çaykur Rizespor ağlarını 3 kez sarsan Sow, bu sezon ligde bunu başaran ilk isim oldu. Sow, Fenerbahçe kariyerinde ise ikinci kez "hat-trick" yaptı. Senegalli golcü 21 Eylül 2013'te Elazığspor karşısında 5-0 kazılan maçta da takımı adına 3 gol kaydetmişti.

1000 FENERBAHÇELİ

Karşılaşmayı 700 civarında Fenerbahçeli taraftar izlerken Rizespor tribünlerinde de yaklaşık 6 bin civarında taraftar yer aldı.

FENERBAHÇE'DE 568 GÜN SONRA BİR İLK

Fenerbahçe, 568 gün sonra tüm kulvarlarda ilk defa geriye düştüğü bir maçı kazanmayı bildi. Çaykur Rizespor maçı öncesi lig, kupa ve Avrupa'da geriye düştüğü son 20 maçta 11 yenilgi, 9 beraberlik alan sarı-lacivertliler, Rize deplasmanında pes etmedi. Son olarak 2014-2015 sezonunda 9 Mayıs 2015'te Süper Lig'de Sivasspor deplasmanında geriye düştüğü maçı 3-2 kazanan Fenerbahçe, Çaykur Rizespor karşısında da 1-0 yenik duruma gelmesine rağmen sahadan 5-1 galip ayrıldı.

Fenerbahçe'nin attığı 4. gol sonrası Rizesporlu taraftarlar Hikmet Karaman'ı istifaya çağırdılar. Tribünde bir grup taraftar tecrübeli hocaya tepki gösterdiler...

AATIF İLK 11 ŞANSINI İYİ DEĞERLENDİRİYOR

Aatıf Chahechouhe, bu sezon transfer olduğu Fenerbahçe'de ilk 11'de sahaya çıktığı 4 maçta da gol atmayı başardı. UEFA Avrupa Ligi'nde Grasshoppers, ligde ise Kardemir Karabükspor, Akhisar Belediyespor ve Çaykur Rizespor maçlarında ilk 11'de oynayan Aatıf, şansını iyi değerlendirdi. Bu 4 maçta gol atan Aatıf, Süper Lig'de son 4 maçta ise 5 kez skora katkıda bulundu. Aatıf, son 4 haftada attığı 3 golün yanı sıra 2 de asist yaptı.

İSMAİL KÖYBAŞI, BEŞİKTAŞ PERFORMANSINI YAKALADI

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu İsmail Köybaşı, sarı-lacivertli formayla ikinci kez gol sevinci yaşadı ve Beşiktaş'taki performansını yakaladı. Çaykur Rizespor maçının 90+4. dakikasında şık bir gol atan İsmail, Fenerbahçe'yle ikinci kez rakip fileleri havalandırdı. Beşiktaş'la 137 lig maçına çıkıp 2 gol kaydeden İsmail, Fenerbahçe formasıyla bu sayıya sadece 5 lig maçında ulaştı.

VAN PERSIE 3 MAÇ SONRA SUSTU

Fenerbahçe'nin Hollandalı golcüsü Robin van Persie, Spor Toto Süper Lig'de 3 maç sonra gol atamadı. Ligde son 3 maçta 5 gol kaydeden Hollandalı futbolcu, Çaykur Rizespor karşılaşmasını ise boş geçti.