Girne Turizm Limanı: Bugün kuru sıkı, yarın kalaşnikof!

Mağusa’da arabasında bir adet kurusıkı tabanca ile 16 adet kurusıkı mermisi bulunduran Sefa Acar isimli öğrenci gözaltına alındı. “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz ateşli silah ithali”, “Kanunsuz  patlayıcı madde taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve “Kanunsuz patlayıcı madde ithali” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Acar, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Türkiye’den gelirken getirdi...

Meselenin tahkikat memuru Salih Minifoğlu, 8 Temmuz tarihinde Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsünde zanlı Sefa Acar’a ait araç içerisinde yapılan aramada bir adet 9 mm çapında kurusıkı tabanca ile 16 adet 9 mm çapında kurusıkı mermisi bulunuğunu açıkladı. Yapılan soruşturmada zanlı Acar’ın konu kurusıkı tabanca ile mermileri 1 Ekim 2014 tarihinde Girne Turizm Limanı'ndan KKTC’ye ithal ettiğinin tespit edildiğini belirten Minifoğlu, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını söyleyerek zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacak...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Sefa Acar’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine ve 3 bin TL nakdi teminat ödemesine emir verdi.

 Gamze PİR BAYKUR