İşte gençlerimizden önemli başarı

Özlediğimiz başarı katlanarak büyüyor

Ülkemizde çekilen ‘Olağan Denemeler’ yurt dışında ödül kazanmaya devam ediyor

 

 

ABD’den iki kez üst üste birincilik ödülü kazanan “Olağan Denemeler” adlı film bir ödül de Brezilya’dan kazandı.

Ülkemizde çekilen ve yönetmenliğini Doğuş Özokutan ve Vasvi Çiftcioğlu’nun birlikte üstlendiği Olağan Denemeler, Brezilya’da bu yıl 5’incisi düzenlenen "Macaé Cine – Festival Internacional de Cinema de Macaé” adlı festivalin kısa film yarışmasında “Özel Mansiyon” ödülüne layık görüldü.

Kısa adı “Macaé Cine” olan festival, bu yıl 23 Ekim-31 Ekim tarihleri arasında Brezilya’nın Rio de Janeiro eyaletine bağlı Macaé şehrinde gerçekleştirildi.

Olağan Denemeler, 23 ülkeden 868 film başvurusu alan “Macaé Cine”nin kısa film yarışmasında finale kalan 16 film arasına girmeyi başarmıştı.

Festivalin kurucusu ve küratörü João Rocha, Olağan Denemeler’in yönetmenlerine gönderdiği özel mesajda,  filmi büyük keyifle izlediklerini ve mizahi bir üslupla hayatı sorgulayışını çok beğendiklerini ifade etti.

 

Jüri’den Woody Allen benzetmesi yapıldı.

 

Brezilya Sinema Akademisi’nden üyelerin yanı sıra Brezilyalı oyuncular, yönetmenlerden oluşan Macaé Cine’nin jürisi de ‘Olağan Denemeler’den büyük övgüyle bahsetti.

Jüri’nin ödülle birlikte ilettiği mesajda şöyle denildi: "Olağan Denemeler, insanın yalnızlığını ve kırılganlığını çok ince bir işçilikle anlatıyor.

 

Filmin yazarı ve yönetmeni, güzel bir alt metinle büyük bir trajedi olabilecek bir öyküyü günlük bir kara komedi olarak işlemeyi tercih etmiş ve beklenmeyen çarpıcı finaliyle bağlı olduğu janranın karakteristik özelliklerini çok iyi bir şekilde sergilemiştir.

 

Çok yetenekli ve duyguları çok iyi yansıtan aktris Hatice Tezcan ise, filmin başarılı ekibi tamamlıyor.

 

Olağan Denemeler, bazı yönleriyle Woody Allen'in filmlerine benzemektedir, özellikle karakterlere ve izleyiciye olan yaklaşımıyla...