Kalbi duran mahkum: Anlık olarak ölerek müebbet hapis cezamı doldurdum, beni serbest bırakın!

Kalbi duran mahkum: Anlık olarak ölerek müebbet hapis cezamı doldurdum, beni serbest bırakın!

23 yıl önce ABD'de cinayetten suçlu bulunarak ömür boyu hapis cezası alan mahkum, kalbinin durması sonrası hayata dönünce 'cezasını tamamlamış olduğunu' öne sürerek serbest kalmasını talep etti

2015 yılında kan zehirlenmesi nedeniyle 5 kez kalbi duran mahkum Benjamin Schreiber tıbbi müdahaleler sonucu hayata döndürüldü.

1996 yılında 39 yaşındaki bir adamı baltayla öldürme suçundan mahkum edilen Schreiber, geçirdiği kısa süreli bu ölüm hadisesinin, 'şartlı tahliye olmadan ömür boyu hapis cezasını' tamamladığı anlamına geldiğini ileri sürdü. 

Serbest kalmak için Nisan 2018'de mahkemeye başvuruda bulunan 66 yaşındaki Schreiber'in bu talebi adli makamlarca kabul görmedi.

Daily Telegraph gazetesi, meselenin gündeme getirildiği bölge mahkemesinin mahkumun öne sürdüğü başvuruyu 'tuhaf ve dayanaksız' bularak geri çevirdiğini ve sonrasında konunun temyize taşındığını belirtti.

Ardından davayı inceleyen Iowa Temyiz Mahkemesi'nden Yargıç Amanda Potterfield yazılı kararında, "Schreiber diyelim ki hayatta, o halde cezaevinde kalmak zorundadır, gerçekten ölmüşse de bu temyiz başvurusu anlamsızdır" ifadelerini kullandı.