Kerem Eran neden kızakta ?

  • Son yıllarda ülke futbolunda yetişen en yetenekli hakem olan ve geçtiğimiz yıl yılın hakemi seçilen Kerem Eran’a ligin 2.ve 4. haftalarda maç verilmemesinin nedeni kimse tarafından bilinmiyor

TAHİR TOPALOĞLU

Son yıllarda ülkenin yetiştirdiği en yetenekli hakem olarak göze çarpan ve yönettiği maçlarda çaldığı düdüklerle takdir toplayan Üst Klasman hakemlerinden Kerem Eran, özellikle gördüğünü çalan ve eyyam yapmayan bir hakem profili çiziyor.

Yeni sezonun başlaması ile birlikte Cihangir-B.Bağcıl maçını yöneten ve o maçta verdiği penaltı kararı sonrası eleştirilere hedef olan ve maçın gözlemcisi Ahmet Öztenay’ın raporu ile MHK tarafından 2.hafta maçlarında görevlendirilmeyen Kerem Eran’a 3.hafta Mormenekşe-K.Kaymaklı maçında görev verildi ve bu maçtaki performansı ile basın tarafından birçok yazılı medyada haftanın hakemi seçilen Kerem Eran’a 4.hafta maçlarında yine görev verilmemesi ise birçok soruyu beraberinde getirdi.

MHK’nın Kerem Eran’ı kızağa çekmesinin sebepleri hakem camiasında da sorgulanırken KTFF’nin yönetiminde birilerinin Kerem Eran’ın maç almaması konusunda MHK’ya baskı yaptığı öğrenildi.

Bu gelişmeler üzerine MHK Başkanı Sadık Özbilgehan ise açıklama yapmaktan kaçınırken, bu aile içi bir mesele ve biz kendi aramızda çözeceğiz demekle konuyu geçiştirdi. Ancak edinilen bilgilere göre birilerinin Kerem Eran’ı saf dışı bırakma niyetine MHK’nın da ortak olduğu ve sebepsiz yere Kerem Eran’a ceza verildiği gelen bilgiler arasında.