Ricardo Quaresma yeniden Beşiktaş’ta

Hafta başında İstanbul’da...

2011 yılında Beşiktaş’a yıllık 3.7 milyon Euro garanti paraya imza atan Ricardo Quaresma, şimdi senelik 1.2 milyon Euro’ya oynamaya can atıyor...

BEŞİKTAŞ’TA taraftarların çok sevdiği Ricardo Quaresma’nın gelişi de, gidişi de büyük olay olmuştu. 2011 yılında taraftarların da etkili olduğu bir girişimle siyah-beyazlı formayı giyen Q7 için kulübü İnter’e 7.3 milyon Euro bonservis bedeli ödenmişti. O dönemde pek de kolay ikna olmayan yıldız futbolcu yıllık 3.7 milyon Euro garanti ücret karşılığında Kartal’a transfer olmuştu. Fikret Orman döneminde takımdan ayrılan Q7 giderken, yaklaşık 14 milyon Euro siyah-beyazlıların kasasından çıkmıştı.

BAŞKAN ORMAN ONAY VERDİ

ARADAN 3 yıl geçti. Başkan Fikret Orman, “O dönemde Quaresma’nın gitmesi ne kadar doğru bir kararsa, bugün de dönmesi o derece doğru bir karardır” dedi. Bu doğrultuda hareket eden siyah-beyazlıların başkanı, Portekizli yıldızla her konuda anlaşmaya vardı. Beşiktaş’a dönmek isteyen Q7’nin yıllık 1 milyon 200 bin Euro’u kabul ettiği kaydedildi.

Yıldız oyuncunun bonservisi için de kulübü Porto’ya 800 bin Euro ödeneceği öğrenildi. Tecrübeli oyuncunun hafta başında İstanbul’a gelmesi bekleniyor.