Taner Ulutaş'tan mesajınız var!

Taner Ulutaş'tan mesajınız var!

Sn. İmamlar, hafızam beni yanıltmıyorsa 99 tanesiniz. Ama teşbihte hata olmasın 99 taneniz bir papaz etmiyor. Bakın bir papaz çıktı ve Türkiye’nin altını üstünü, KKTC’nin de üstünü altını darmadağın etti.3 dolar seviyesindeki doları 7 seviyesine çıkarttı. Vehala Stg. Dolar ve Euro’nun, hangi basamakta duracağı da meçhul oldu.Bakın ne diyorum. Papaz okuyup üflemedi ama sizler okuyup üfleseniz ve 5 kulu vallahi çektikten,5 rekat namaz kıldıktan sonra bu papazın hakkından gelerek doları 2 TL seviyesine çekseniz daha iyi olmaz mı? Şu sıralar halk olarak sanki saatin akrebi gibiyiz.Vallahi döviz şokundan dolayı içimizden hiç hareket etmek gelmiyor. Onların doları varsa bizim de Allah’ımız var diyerek kahramanlık yapanlara aldanmayın. Çünkü maceralar bittiği zaman “kahramanlar” işsiz kalırmış..

**

Sn. Muharem İnce, TC Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaptığınız konuşmaların birinde, Kıbrıslı Türkler ile ilgili olarak onlara ne diye ‘Besleme’ diyorsunuz. Biz onların ensesinden para kazanıyoruz. FIR hattından geçen her geçen uçaktan para alıyoruz ve onlara vermiyoruz demiştiniz. Sn. İnce, Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Fileleftheros gazetesi son günlerde sadece Larnaka ve Baf Havaalanlarında değil, “Lefkoşa FIR Hattı”ndan tarihi rekor denebilecek sayıda 24 saat içerisinde bin 500 uçağın geçtiğini yazdı. Bizlere ince ince gönderme yaparak ‘Besleme’ diyenler acaba bu rekor denilen pastadan ne kadar pay aldı dersiniz? Beslemenin gursağına bir gommadi (Parça) ekmek girmeden ekmeği bütün götürenler bu defa ‘Besleme ‘ yerine bize ‘Yama’ mı diyecek dersiniz? Sn. İnce unutmayın, doğru yolda giden kaplumbağa, eğri yolda giden yarış atını geçer. Ve sanırım yarış atı kısa bir süre sonra geçildiğini anlayacak.

**

Sn. Ayşegül Baybars, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik darboğazdan çıkışı noktasında birtakım çalışmalar yaptığınızı söylediniz. Ve çareyi yabancıların konut edinmesinde bir olan sayıyı; müstakil konutlarda 2, apartman dairesinde ise 3’e yükseltmek olduğunu belirttiniz. Sn. Bakan, yabancı yerine vatandaşlara olanaklar sağlasanız ve ev sahibi olmalarına yardımcı olmanız bence daha iyi olacak. Malum 15 Avukat, bilmediğimiz sayıda dosya düzenleyerek KKTC’nin yarısını özellikle kuzey sahillerini zaten İsraillilere satmış durumda. Yakında ikinci bir Filistin olunca oynatmaya az kaldı doktorum nerde türküsünü söylemeye hazır olun. Ayşegül hanım herkes tarihini geçtiği yola ayaklarıyla yazarken, bizler nedense tarihi ayaklarımız ile değil cebimiz ile yazıyoruz. .

**

Sn. Erhan Arıklı, geçtiğimiz hafta içerisinde Zeki Çeler’in, Baf Havaalanından uçtuktan sonra yaptığı açıklamaya Yanıt vermiştiniz. Ve Bertan Zaroğlu bu ülkede Milletvekili oldu. Bakanda, Başbakanda olabilir demiştiniz. Vallahi Ağa’nın eli tutulmaz. Ağa isterse bırak Başbakanlığı, Cumhurbaşkanı bile olabilir. Emir demiri kese kese zaten demir, bullez gibi oldu. Başkan bizim tellerimize, hangi notadan vururlarsa vursunlar, bizim emir erlerimiz sayesinde o makamdan çalıp söylemeye alıştık. Sıkıntı yok başkan.

**

Sn. Bülent Dizdarlı, hastanede yapılan tamiratlar ile ilgili çekilen fotoğraf ve yapılan habere yönelik yaptığınız açıklamada, bu görüntüler, klima tadilatı yaptığımız kvc servisine aittir. Tüm hastanenin klima sorununu halletmek için ihale açılmıştır ve tamirat sürmektedir. Beklentim en az 5-6 yıl klima sıkıntısı olmadan hastanede hizmet verecek bir yapıya kavuşmaktır. Hal böyleyken hastanemiz ve idaresinin ihmali gibi servis yapılması bizleri üzmüştür. En azından bir telefonla bize ulaşıp durumun ne olduğunu sormaları gerektiğini düşünüyorum dediniz. Telefon konusunda bakan, milletvekili ve üst düzey bürokratlara ulaşmak Kutupta askılı fanella ile gezmek ile eşanlamlıdır. Aradığınız zaman, telefon, kuyruğuna basılan kedi gibi ciyak ciyak bağırır ama arkadaşlar duvardır. Arkadaşlarımız sizin her telefona cevap verdiğinizi unutmuş olacaklar. Doktorum bu kadar dilsiz arasında sizin konuşmanız engel değil; devrimdir

**

Sn. Ömer Çıralı, Fırıncılar Birliği Başkanı olarak yaptığınız açıklamada, hükümetin girdi maliyetleri konusunda herhangi bir tedbir almaması halinde, önümüzdeki hafta içinde ekmeğin çok büyük oranda zamlanacağını ve 2,5 TL’yi zorlayacağını ifade ettiniz. Sn. Çıralı vallahi ona ne gam nede keder. Ekmek bulamayanlar ‘KEK’ yesinler efendim. Onu bulmakta da zorlanıyorlarsa, bu günler geçene dek, dondurmalı ekmek kadayıfına talim etsinler. Başkan, bu ülkede un var. İrmik de var. Badem de var. Hatta şeker de var. Ama nedense helvayı kıvamında pişirecek usta yok. Helva ya cıvık oluyor, yada altı yanıyor. Kısacası helva ‘Ölü’ helvasına dönüşüyor.

**

Sn. Biray Hamzaoğulları, sosyal medya hesabınızdan yaptığınız açıklamada,850 öğrenci kapasitesine sahip,okulun tüm gelirini karşılayanİskele Bekirpaşa Lisesi, okul kantininin 10 yıllığına, ihaleye çıkılmadan birilerine  peşkeş çekilmeye çalışıldığını iddia ettiniz. Tabi ihalesiz kantini alacak kişiler, bu işi tatlandırmak için ağızlara bir parmak bal çalarak, adım atacak yer kalamayan okul avlusuna biz yeni kantin yapacağız vaadinde bulunduğunu dile getiriyorsunuz. Sn. Vekil, her dönem karnına vurduğunuz zaman ah arkam diyenler ortalarda geziniyor. Ancak ben inanın bunlara hiç kızmıyorum. Benim kızdığım bunların gölgeleridir. Çünkü bu kadar endek göndek işlere rağmen gölgeleri bile bunları takip etmekten vazgeçmiyor.

**

Sn. Behçet Özcanar Kamp-Der genel kurulunda, sorgulama kültürünün en güzel örneklerinden birisini sergileyerek, kırıp dökmeden. Bağırıp, çağırmadan, tansiyonu yükseltmeden yönetimin icraatını sorguladınız. Zaman zaman yükselen tansiyonu kişisel gayretiniz ile düşürerek olay bir başka deyişle kavgaya dönüşecek tartışmaların önüne geçtiniz. Ve tabi bizim Meclisi Mebusan’da gazete fırlatan. Küfürlü hicaz faslından nağmeler sunarken, zamane Gladyatörlerinden örnekler sunanlara da sorgulama öyle değil böyle yapılır dediniz. Ama en önemlisi, seçilen yönetime destek belirterek istenmesi halinde emeğinizi seve seve vereceğinizi söylediniz. Behçet komutan, bazen, bazı insanlara öyle kızıyorum ki, o insanların ellerinden tutup anne ve babalarına götürüp bu olmamış yeniden deneyin diyesim geliyor. Ancak genel kuruldan sonra da sizin elinizden tutup Meclise götürerek, bu örneğe bakın ve feyz alın diyesim geldi.   

**

Sn. Genco Ecer, son zamanlarda senin gibi yetenekli gençler Türkiye’de anlımızın akı oluyor. Sanat dalında sen, Fikri Karayel, yine Kıbrıs kökenli Buray, futbolda baban Hasan Ecer’in keşfettiği Ahmet Sivri, Atletizm’de Yiğitcan, Meliz ülkenin  gururu oldunuz. Son günlerde Fikri Karayel ile Buray’ın güzel bir dayanışma örneği göstererek çıkartmaya çalıştığın CD’in için senin ile birlikte çalışması ayrıca gönül hanemizin kapsama alanının en müstesna yerinde duruyor. Sesin güzel. Çalışman mükemmel. Ama en güzeli babandan aldığın mütevaziliktir. Sevgili Genco, Buray ve Fikri ile gösterttiğiniz dayanışma örneği, bana kar tanelerinin bir birine zarar vermeden sevgi ile yol almanın mümkün olduğu örneğini de hatırlattı. Kutlarım.

**

Sn. Cenk Dilersosyal medyadaki yorumunda, yarım inşaatlar için Zorla Mal İktisabı Yasa değişikliği yasa tasarısı 21 Haziran 2018 tarihinde sunuldu. Henüz o da yasalaşmadı. Bu bahsedilen 2 müstakil veya 3 daire için sunulan bir şey yok. Henüz peşrev çekme aşamasındalar. Tepkileri görünce yanına eşantiyon, sosyal konut projesini eklediler.  İsrail’cik olma yolunda hızlı adımlarla koşar adım ilerlediğimiz doğrudur diyorsun. Sevgili Cenk, Ebuzittin amca, bir kızın ‘Aşkım’ lafına kanmayın. Onlar oyuncak ayıya bile o lafı söylüyor sözünün yanısıra birde siyasinin sizi esinlendireceğiz. Yaşam kalitenizi yükselteceğiz sözlerine kanmayın. Yaşam kalitenizi sandalyenin altına koydukları zam kazığı yükseltirken, esinlendirmeyi de zam kazığının üstüne sürdükleri ‘Zeytin yağı’ ile yaparlar diyor. 

**

Sn.Mustafa Serçelik sosyal medyadaki paylaşımında, Asgari ücreti sefalet ücreti seviyesinde tutacaksın ve sosyal konut yapacağım diyorsun. Sosyal konut yapmayı aklının köşesinden dahi geçirme,vatandaşı fakirleştirdikçe fakirleştir, sonra da yabancıların mal alma hakkını artır.Özellikle yerli gençler,gitsinler onlara kiracı olsunlar veya memleketi terketsinler diyorsun. Mustafa gardaş, yeni konsep, gelen Türk giden Türk değil. Giden Türk gelen Yahudi konseptidir. Hedef KKTC’nin yarısından sonra tümünü İsrail toprağı yapmaktır. Kuzey sahil şeridi bitti, sıra diğer bölgelerdedir. Hoş geldin yeni Filistin. Ah be Mustafa’m. Problem kolumuza takacak siyasilerin çok ama yaptıkları ile ömrümüze ömür katacak siyasilerin çokaz olmamasıdır.

**

Sn. Kenan Akın- Sn. Kasım Uluçay. Öncelikle Kamp-Der’in yönetimine ve başkanlığına seçilmenizi kutlarım. Zor bir dönemde başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yapacağınızın sanırım bilinci içerisindesiniz. Zaman birlik ve beraberlik içerisinde olma zamanıdır.Kırgınlıkları ve kızgınlıkları bir tarafa bırakarak kamp alanı içerisindeki düzeni yeniden inşa etmektir. Bu konuda yaptıklarınız, yapacaklarınızın teminatıdır. Sizin gücünüz kılıçlarını bileyerek, oralara salyalarını akıtarak bakanlara karşı arkanızdaki 263 karavan X 4 insan gücüdür.Gün kolkola girme günüdür. Kuracağınız 5-6 kişilik komite ile yetkililer ile görüşme zamanıdır. Hayat akışında ritmin dışına çıkıp detone olanlara gücünüzü göstererek haddini bildirmek bir fakiri giydirmek kadar sevaptır.

**

Sn. İpek Aksel, Kuzey Kıbrıs Su Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 2018 Gençler ve Büyükler Yaz Kupası 12 Ağustos 2018 tarihinde Atatürk Kapalı Yüzme Havuzunda yapıldı.Yarışlara ferdi olarak katıldığını ve 50m kelebek, 100m serbest branşlarında 1.gelerek 3 altın madalya ile yarışı tamamladığını öğrendik. Sevgili İpek, kan ve kemik her insanda bulunur. Farklı olan yürek ve niyettir. Sen güzelim yüreğini ortaya koyarak niyetini de yüzme dalında şampiyonluklar olduğunu gösterttin. Kutlarız.