Telsim'in Geleneksel "Güvenli İnternet Seminerleri" devam ediyor

 ÖĞRENCİLER İNTERNET VE MARKA BAĞIMLILIĞI İLE SİBER TEHLİKELER KONUSUNDA BİLİNÇLENDİ

Telsim'in, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlediği geleneksel Güvenli İnternet Seminerleri, yeni akademik dönemde de tüm hızıyla devam ediyor. Eğitimlere son olarak Atleks Sanverler Ortaokulu, Şehit Hüseyin Ruso ve Demokrasi Ortaokulu’nda verildi.

Telsim'in geleneksel olarak 5 yıldır düzenlediği seminerlerde öğrenciler internette dikkat edilmesi gereken siber tehlikeler hakkında bilinçlendirilirken, bu tehlikelerden nasıl korunacakları hakkında da bilgilendiriliyor.

Telsim'in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ortaokul son sınıf öğrencilerine yönelik 5 yıldır düzenlediği eğitimler, Telsim Bilgi Güvenliği Uzmanı Fuat Fırıncıoğluları ve  Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel tarafından verildi.

 FIRINCIOĞLULARI: KENDİNİZİ GELİŞTİRİN, İNTERNETTEKİ TEHLİKELER İÇİN TEDBİR ALIN

Fırıncıoğluları sunumunda öğrencilerin hayatının önemli bir parçası haline gelen interneti kullanırken maruz kalabilecekleri siber tehlikeler, hackerlar, virüsler ve casus yazılımlar ile ilgili bilgi aktardı. Öğrencilerin sıklıkla karşılaştığı kimlik hırsızlığı konusunda verdiği  bilgilerle öğrencileri aydınlatan Fırıncıoğlularu, öğrencilere interneti kullanırken şüpheci ve araştırmacı davranmayı önerdi.

 BAŞEL: TEKNOLOJİSİ BAĞIMLISI OLMAYIN

Sunumunda popüler kültürün hayatımıza etkileri ve internet bağımlılığı konularını ele alan Başel ise, öğrencileri marka bağımlısı olmamaya ve bilinçli bir internet kullanıcısı olmaya davet etti. İnternetin tehdit olarak algılanmaması gerektiğini belirten Başel, bilinçli kullanıldığında ve virüslerden korunma yolları öğrenildiğinde internetin olumlu yanlarının bulunduğuna da dikkati çekti.

Sunumlardan sonra sorulan bir soruya doğru cevap veren bir öğrencilere de, Telsim tarafından birer modem ve data paketi hediye edildi.

Seminerlerde, öğrencilere, güvenli internetle ilgili "Yasal olmayan internet içeriği nedir?", "Cinsel içerikli mesajlaşma nedir?", "Bilgisayarımda virüs var" ve "Sanal oyun bağımlılığı" isimli kitapçıklar da dağıtıldı.

“İNTERNETTEKİ TEHLİKELER KARŞI BİLİNÇLENDİK”

Semineri çok faydalı bulduklarını kaydeden öğrenciler, interneti daha güvenli kullanma konusunda bilinçlendiklerini belirterek, kendilerine böyle bir hizmet veren Telsim'e ve Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür ettiler. Öğrenciler seminerle ilgili görüşlerini şöyle aktardı:

 SERHAT BAYRACA (ATLEKS SANVERLER ORTAOKULU): Bilgisayardaki virüslerden nasıl korunacağımı öğrendim. İnternet bağımlılığın zararlı sonuçları hakkında da bilgilendim.

 

MEHMET ALİ BİRCAN (ATLEKS SANVERLER ORTAOKULU): İnternet bağımlılığının kötü bir alışkanlık olduğunu ve sosyal ilişkilerimizi saygılı yürütmemiz gerektiğini öğrendim. Bilinçli bir internet kullanıcısı olmalı ve uzun süre internet kullanmak yerine, anne ve babamızla daha çok vakit geçirmeliyiz.

DİLAYLA ÖZBORAN (ATLEKS SANVERLER ORTAOKULU): Şifremizi kimseyle paylaşmamız gerektiğini öğrendik. Bilgisayar ve internet bağımlılığı fiziksel ve psikolojik sorunlara yol açtığının farkına vardık.

 

ALEYNA EVREKSİZ (ŞEHİT HÜSEYİN RUSO): İnterneti bilinçli kullanmalıyız. Sosyal medya hesaplarımıza gönderilen her mesajı açmamalı ve tuzaklara düşmemeliyiz. Güvenli şifreleme metodları hakkında bilgilendik. Şifremizi oluştururken nelere dikkat etmemiz gerektiğini öğreten yararlı bir eğitimdi.

 

ŞEYDANUR GÖK (ŞEHİT HÜSEYİN RUSO): İnterneti doğru ve bilinçli bir şekilde kullanmalıyız. İnternet tüm hayatımız olmamalı. İnternetteki tehlikelerden korunma yolları hakkında bilgilendiğimiz faydalı bir eğitimdi.

 

ASLI KARA (ŞEHİT HÜSEYİN RUSO): İnternetteki virüslerden nasıl korunacağımız hakkında bilinçlendiğimiz aydınlatıcı bir eğitimdi. İnternet bağımlısı olmak yerine ailemizde daha çok vakit geçirmeliyiz.

 

EMİNE ATLAR (DEMOKRASİ ORTAOKULU): Sosyal medya hesaplarımızdaki kişisel bilgilerimizi kimseyle paylaşmamız gerektiğini öğrendik. Teknoloji ve marka bağımlısı olmaktan kaçınmalıyız. Önemli olan kendimizi nasıl ifade edeceğimizdir.

 

HALİL İBRAHİM HARAÇ (DEMOKRASİ ORTAOKULU): İnternetteki sosyal medya hesaplarımızda şifrelerimizi en yakınımızla dahi paylaşmamalıyız. İnternet bağımlılığı madde bağımlılığı gibi tehlikelelidir. Güvenli ve bilinçli internet kullanmalıyız.

 

MUSACAN YOLDAŞ (DEMOKRASİ  ORTAOKULU): Özel şifrelerimizi kimseyle paylaşmamayı ve güvenli şifreleme metodlarını öğrendik