TRT ve The Times gözaltına alındığını duyurdu, Akın İpek'in Twitter hesabından yalanlama geldi

TRT ve The Times gözaltına alındığını duyurdu, Akın İpek'in Twitter hesabından yalanlama geldi.Türkiye'nin iade talebi üzerine İpek'in gözaltına alındığını açıklandı

"Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)" çatı davasının firari sanığı ve el konan Koza/İpek grubunun sahibi Hamdi Akın İpek'in İngiliz polisi tarafından gözaltına alındığı haber verildi. TRT Haber ve The Times'ın gözaltı haberi sonrası İpek'in Twitter hesabından  "Herşeyi bu konuşmamda tüm detayları ile açıkladım. Başka hiç bir yeni gelişme yok. Dinlerseniz çok mutlu olurum" tweet'i atıldı.

TRT Haber'deki haberde "İngiltere İçişleri Bakanlığı, Türkiye'nin iade talebi üzerine İpek'in gözaltına alındığını açıkladı" ifadesi yer aldı.

İpek hakkında 2 gün önce (19 Temmuz 2018) yakalama kararı çıkarılmış, mahkemeye sevk edilen İpek'in pasaportuna el konmuştu. 

TRT Haber'deki haberin tam metni şöyle:

FETÖ'cü Akın İpek gözaltında

Mahkeme bu kararı Türkiye'nin iade talebiyle aldı. Bu kez de İngiltere İçişleri Bakanlığı harekete geçti, İpek'in gözaltına alındığını açıkladı. 

İngiliz Mahkemesi, Türkiye'nin talebini 26 Haziran'da incelemeye başladı. Firari İpek, polis nezaretinde mahkemeye götürüldü. Mahkeme firari FETÖ'cüyü 50 bin sterlin kefaletle serbest bırakmıştı.

Firari İpek'in geceleri evi dışında konaklamasını yasaklayan mahkeme, cep telefonunu 24 saat açık tutmasını da zorunlu tuttu.

İade duruşması Eylül'de

Firari FETÖ'cünün iade edilip edilmeyeceğine ise, Eylül'de Westminster Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmada karar verilecek. İngiltere'de iade talepleri Dışişleri Bakanının onayı ile mahkemeye sevk ediliyor. 

Mahkemenin yakalama ve iade talebini yerinde bulması halinde karar yine Dışişleri Bakanı'nın onayı ile uygulanıyor.