Umut bugüne kaldı

Lefkoşa Metropol esnafı satışlardan mutsuz, 13’üncü maaşların ödenmediği için vatandaşın çarşıya uğramadığını belirten esnafın beklentisi vatandaşın bugün mağazalara uğraması yönünde.

Kırmızı ağırlıklı ve ışıl ışıl, özenle vitrinlerini hazırlayarak vatandaşı beklemeye koyulan esnaf satışların azlığından yakınırken, geçmiş yıllara kıyasla bu yeni yıl alışverişlerinin durgun geçtiğini belirtti

13’üncü maaşların ödenmemesinin kendilerini çok etkilediğini belirten esnaf, “Özellikle bakanların yaptığı 13’üncü maaşın yeni yıl öncesi ödenmeyeceği açıklamalarının da çarşıda büyük durgunluğa neden olduğunu ifade etti

Yeni yıl deyince akla gelen ilk şeylerden biri de yeni kıyafetler, balolar ve kutlamalardır. Ülkemizin genelinde esnaf mağazalarını vatandaş için hazırlayıp yeni kıyafetler ve süslü vitrinler oluştururken, yılın son gününe kadar beklentiler çok aşağılarda kaldı.

“13’üncü maaşlar etkiledi”

Metropol Esnafı işlerin kötü olduğunu söylerken, “13’üncü maaşların ödenmemesi çarşıyı bir hayli etkiledi, bakanların 13’üncü maaşla ilgili yaptığı açıklamalar ise 2-3 gün çarşıda durgunluk yaşattı. Aralık ayı maaşları geçtiğimiz gün ödendi ve az da olsa hareketlenme yaşandı” şeklinde konuştu.

“Sadece araba kalabalığı”

Çarşıda kırmızı ağırlıklı ve süslü vitrinlerin oluşması güzel görüntüler yaratırken, satışların bu denli az olması esnafı üzdü. Esnaf bölgede yoğun bir araba kalabalığının olduğuna dikkat çekerek, mağazaların ise boş olduğundan yakındı. Yine de son gün olan bugünden umudunu kesmeyen esnaf, vatandaşın çarşıya inmesini bekliyor.