Yapay meteor yağmuru için geri sayım başladı

Tokyo merkezli ALE adlı şirket, 2020 yılına kadar yapay meteor yağmuru oluşturmak istiyor. ALE tarafından üretilecek uyduların her biri 20-30 defa meteor yağmuru oluşturabilecek.

Tokyo merkezli ALE, 2020 yılının başlarında dünyanın ilk yapay meteor yağmurunu gerçekleştirmek için planlar yapmaya başladıç

ALE, meteor yağmurunu simüle ederek, atmosfere girdiğinde parıldayan minik küreleri serbest bırakan mikro uydular geliştirdi. Söz konusu kimyasallar sır gibi saklanıyor. Ancak her uydu 20-30 meteor olayına yetecek kadar 400 top taşıyabiliyor. Her yıldız, herhangi bir tehlike oluşturmadan, Dünya'ya yeterince yakın olmak şartıyla, birkaç saniye yanacak.

İlk uydu, Japonya'nın uzay ajansı tarafından Mart 2019'da başlatılan bir roket ile uzaya giderken, ikincisi özel sektör roketinde içinde 2019'un ortalarında fırlatılacak. Şirket ayrıca "dev" çekim yıldızları yaratmak için mevcut olmayan operasyonel uyduları kullanma olasılığına da bakıyor.

İlk gösterinin Hiroshima üzerinde gerçekleşmesi planlanıyor. Ancak şirket "göktaşları" stoğunun uzayda muhafaza edilmesinden dolayı meteor yağmurlarının gezegenin herhangi bir yerine kolayca yerleştirilebileceğini söylüyor. 

Ne kadar sahte meteor yağmura oluşturulabileceği ve fiyatı belli değil. Şirket sadece iki uyduyu geliştirme ve üretme için 20 milyon dolar harcadığına göre muhtemelen ucuz olmayacak.