Yeğene ‘Müdür’ kıyağı mı?

KKTC Merkezi Cezaevinde Cumartesi gecesi yaşanan grevden sonra bu kez torpil  ile ilgili iddia gündeme düştü.

İçişleri Bakanının, Cezaevi Müdürlüğünce verilen Labort cezasını kaldırmasından sonra yaşanan tartışmaya bu kez, Vardiya eksikliği nedeniyle nöbet saatlerinin doldurulmasında güçlük çekilen Cezaevine alınan yeni gardiyanlardan Müdür Derviç Çebiç’in yeğeninin vardiya nöbeti yerine torpil ile mesai saatleri görevine verilmesi dahil oldu.

Taner Ulutaş

Cezaevi çevrelerinden güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada, bilindiği gibi Cezaevinde gardiyan eksikliği mevcuttu. Gardiyan eksikliği nedeniyle iki ay önce gardiyan alındı. Bu gardiyanlar bir aylık bir stajdan sonra Cezaevinde göreve başladılar. Bir aylık sürede vardiya nöbetlerindeki eksiklik nedeniyle yeni alınan gardiyanlar buralarda göreve başladı dedi.

Ayni kaynak açıklamasına devamla, göreve başlayan gardiyanların arasında Cezaevi Müdürünün de bir yeğeni var. Staj bittikten sonra kısa bir süre vardiya nöbeti tutan yeğen aniden Mesai saatlerine kaydırıldı. Cezaevinde eksiklik mesai saatlerinde değil vardiyalardadır. Ancak Müdür ne hikmetse yeğene torpil yapacak diye onu mesai saatlerinde görevlendirdi ifadesinde bulundu.

Vardiyalarda görevli hasta, yaşı ilerlemiş, artık mesleğin sonuna gelmiş insanlar varken, göreve daha 2 ay önce başlayan genç bir gardiyanı torpil ile mesai saatlerine kaydırmak doğru değil diyen ayni kaynak, cezaevi bir usta bir memleket ile yöneltiliyor. İçişleri Bakanının oralarda yaşananlardan hiç haberi yok. Olsa bile yaptırım uygulama iradesi ve yeteneği yoktur dedi.