• BIST 11767.63
  • Altın 6656.11
  • Dolar 49.5214
  • Euro 55.7725
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

26 Vekil çıkarsak da daha güçlü bir hükümet için koalisyon kurabiliriz

CTP’nin seçimlerde 26 milletvekilinin üzerine çıkmayı hedeflediğini belirten Kale Kişi, tek başına hükümet kurabilecek çoğunluğa ulaşmaları halinde bile daha güçlü bir hükümet için koalisyon seçeneğini değerlendirebileceklerini söyledi.
26 Vekil çıkarsak da daha güçlü bir hükümet için koalisyon kurabiliriz

CTP Genel Sekreteri Mehmet Kale Kişi, BRT 1’de yayınlanan, Baykan Gürses ve Levent Kutay’ın sunduğu “Açık Konuşalım” programında seçim hedefleri ve olası hükümet senaryolarına ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

CTP’nin seçimlerde 26 milletvekilinin üzerine çıkmayı hedeflediğini belirten Kale Kişi, tek başına hükümet kurabilecek çoğunluğa ulaşmaları halinde bile daha güçlü bir hükümet için koalisyon seçeneğini değerlendirebileceklerini söyledi.

Kale Kişi, “26 bizim başlangıç noktamız. Ulaşabileceğimiz daha yüksek bir hedef de var” diyerek parti anketlerinin CTP lehine sonuçlar ortaya koyduğunu savundu.

Programda Levent Kutay’ın, “Yani 26 alsanız da yine küçük bir koalisyon ortağı alabiliriz mesajı aldım, yoksa yanlış mı?” sorusuna Kale Kişi, “O şekilde değerlendirebiliriz. Ama biz 26’nın üstünde olacağımızı düşünüyoruz” yanıtını verdi.

 

“UBP DAHİL HİÇBİR PARTİYİ KATEGORİK OLARAK REDDETMEYİZ”

Olası koalisyon ortaklıklarına ilişkin de konuşan Kale Kişi, hiçbir siyasi partiye kapılarının tamamen kapalı olmadığını belirtti.

UBP ile koalisyon ihtimalinin sorulması üzerine Kale Kişi, “Evet, bütün partiler için geçerli” diyerek, ancak böyle bir ortaklığa ihtiyaç duyacaklarını düşünmediğini ifade etti.

Koalisyon görüşmelerinde temel şartlarının yolsuzluklarla mücadele ve hesap sorulmasının engellenmemesi olduğunu vurgulayan Kale Kişi, “Hesap sormamıza engel olabilecek herhangi bir partiyle masada anlaşamayız” dedi.

 

“CTP İKTİDARINDA MAAŞ SORUNU YAŞANMAYACAK”

Ekonomik tabloya da değinen Kale Kişi, mevcut borç yükünün yönetilmesi için planlarının hazır olduğunu söyledi.

CTP’nin iktidara gelmesi halinde maaşların ödenemeyeceği yönündeki iddiaları reddeden Kale Kişi, devletin sürekliliğine dikkat çekerek, “Bugüne kadar hiçbir hükümet değişiminde bir maaş sorunu yaşanmadığı gibi bu dönemde de yaşanmayacak” ifadelerini kullandı.

Kale Kişi, kamu harcamalarının azaltılması, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması ve enerji yatırımlarıyla mali yapının güçlendirilmesini hedeflediklerini de anlattı.

CTP’nin hedefinin yalnızca seçim kazanmak değil, beş yıl boyunca istikrarlı bir hükümet oluşturmak olduğunu belirten Kale Kişi, seçim sonuçlarına göre koalisyon dahil bütün seçenekleri değerlendirebilecekleri mesajını verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
1/20