• BIST 14172.26
  • Altın 6736.38
  • Dolar 47.8424
  • Euro 55.38
  • Lefkoşa 33 °C
  • Mağusa 33 °C
  • Girne 30 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 33 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 28 °C

“Kişi’den Anket Mesajı: CTP İçin 26-30 Milletvekili Beklentisi”

CTP Genel Sekreteri Mehmet Kale Kişi’nin 12 Ağustos 2026’da Kıbrıs Postası TV’de Erçin Şahmaran’ın programında yaptığı değerlendirmelerde, “CTP milletvekili sayısı 26 ile 30 arasında olacak” şeklinde oldukça iddialı bir öngörüde bulunduğu görüldü.
“Kişi’den Anket Mesajı: CTP İçin 26-30 Milletvekili Beklentisi”

CTP Genel Sekreteri Mehmet Kale Kişi, Kıbrıs Postası TV’de katıldığı “Buraya Dikkat” programında yaklaşan genel seçimlere ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Kişi, CTP’nin yaptırdığı anketlerde partisinin tek başına iktidar görüntüsü verdiğini belirterek, milletvekili sayısına ilişkin beklentisini de açıkladı.

Kıbrıs Postası TV’de Erçin Şahmaran’ın konuğu olan CTP Genel Sekreteri Mehmet Kale Kişi, seçim sürecine ve kamuoyu araştırmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kişi, daha önce de CTP tarafından gerçekleştirilen anketlerin tamamında partisinin tek başına iktidar olacak bir tablo ortaya koyduğunu açıklamıştı. Mayıs ayında yaptığı değerlendirmede CTP’nin uzun süredir 25 milletvekili sınırının üzerinde göründüğünü belirten Kişi, “26 mı, 29 mu, 30 mu? Bunu süreç, politikalar ve kadrolar belirleyecek” ifadelerini kullanmıştı. 

“26 ile 30 arasında olacak”

12 Ağustos’ta Kıbrıs Postası TV’de yaptığı açıklamada ise Kişi, CTP’nin seçim sonucunda 26 ile 30 arasında milletvekili çıkaracağı yönündeki beklentisini dile getirdi. Programdan yapılan paylaşımda da Kişi’nin “CTP milletvekili sayısı 26 ile 30 arasında olacak” ifadeleri öne çıktı.

Kişi’nin açıklamaları, CTP’nin seçim stratejisinde yalnızca birinci parti olmayı değil, tek başına hükümet kurabilecek sandalye çoğunluğuna ulaşmayı hedeflediğini ortaya koydu.

“Küçük partilerin durumu baraja bağlı”

Kişi, Meclis’e kaç siyasi partinin girebileceği konusunda ise özellikle düşük oy oranına sahip partilere dikkat çekmişti.

Mayıs ayındaki açıklamasında, birinci ve ikinci sıradaki partilerin belli olduğunu ifade eden Kişi, diğer partilerin oy oranlarının seçim barajının üzerinde ve altında hareket ettiğini söylemişti.

Kişi, “3-4, 5 siyasi partinin çıkacağını düşünmüyorum. Küçük partilerin tablosu daha sonra netleşir” değerlendirmesinde bulunmuştu. 

Baraj tartışması yeniden önem kazandı

Kişi’nin açıklamaları, Meclis’te temsil edilecek parti sayısı ve seçim barajı tartışmalarının yaşandığı bir döneme denk geliyor.

Özellikle %5 seçim barajının %4’e düşürülmesi yönündeki tartışmaların devam ettiği süreçte, küçük partilerin barajı aşma ihtimali ve bunun Meclis aritmetiğine nasıl yansıyacağı seçim hesaplarının önemli başlıklarından biri haline geldi.

CTP cephesinden gelen 26-30 milletvekili beklentisi, seçim barajının hangi seviyede uygulanacağı ve kaç partinin Meclis'e gireceği tartışmalarıyla birlikte değerlendirildiğinde, önümüzdeki seçimde sandalye dağılımının oldukça kritik olacağına işaret ediyor.

Kişi’nin açıklaması aynı zamanda CTP’nin mevcut siyasi tabloda tek başına iktidar hedefini oldukça net biçimde ortaya koyduğu şeklinde yorumlandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
  • LAÜ’de “Tek Kampüs, Farklı Gelecekler: Mesleğini Giy”  etkinliği gerçekleştirildi
  • Yangın söndürme helikopteri teslim edildi
  • Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi, 8. yaşını kutladı
  • Üstel: Türkiye ile Tarihi Bir Adım Daha Atıyoruz
1/20