• BIST 13851.69
  • Altın 6604.95
  • Dolar 45.9726
  • Euro 53.5597
  • Lefkoşa 31 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 28 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 26 °C

Mavrokolimbos Barajı’nda teknik arıza: Su heba oldu, koruma altındaki yarasalar öldü

Baf’ta bulunan Mavrokolimbos Barajı’nda meydana gelen teknik arıza nedeniyle, 1,4 milyon metreküp su heba olurken, barajın tahliye borularına yuva yapan yüzlerce meyve yarasasının da öldüğü ortaya çıktı.
Mavrokolimbos Barajı’nda teknik arıza: Su heba oldu, koruma altındaki yarasalar öldü

Alithia gazetesi, barajın tahliye borularının Natura 2000 bölgesi içinde yer aldığını ve yarasaların da Avrupa’da koruma altında bir tür olduğunu, yarasaların yalnızca Kıbrıs’ta bulunduğunu yazdı.

Gazete, konunun Meclis Çevre Komitesi Başkanı Haralambos Theopemptu’nun bilgisine getiriliğini belirterek, Theopemptu’nun Çevre Bakanı Maria Panayotu’nudan baraj boşaltılırken alınan tedbirler  ve çevreye zararı olup olmadığı konusunda bilgi istediğini kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler