• BIST 14641.56
  • Altın 6942.55
  • Dolar 48.2311
  • Euro 55.9374
  • Lefkoşa 31 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 30 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Türkiye’nin dört büyük kulübünün altyapıları KKTC’ye geliyor

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Barcelona Futbol Okulu altyapı seçmeleri ve kampının iptal edilmesine tepki gösterirken, yaklaşık 500 çocuğun yaşadığı hayal kırıklığının ardından yeni bir organizasyon için harekete geçtiklerini açıkladı.
Türkiye’nin dört büyük kulübünün altyapıları KKTC’ye geliyor

Sertoğlu, Türkiye’nin dört büyük kulübünün altyapılarının KKTC’ye gelerek çocuklarla dostluk turnuvası ve futbol organizasyonu gerçekleştirmesi konusunda mutabakata varıldığını duyurdu.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, ülkede gerçekleştirilmesi planlanan Barcelona Futbol Okulu altyapı seçmeleri ve kampının iptal edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Sertoğlu, kampın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin baskıları sonucunda iptal edildiğini savunarak, organizasyonun herhangi bir siyasi amaç taşımadığını, yaklaşık 500 çocuğun futbol eğitimi alması ve seçmelere katılmasının planlandığını belirtti.

“ORTADA SADECE BİR FUTBOL ALTYAPI KAMPI VARDI”

Organizasyona 12-13 yaşlarındaki yaklaşık 500 çocuğun katılacağını kaydeden Sertoğlu, çocukların Barcelona’nın altyapı antrenörlerinden eğitim alacağını, seçmelere katılacağını ve yetenekleri beğenilenlerin daha ileri seviyedeki kamplara davet edileceğini ifade etti.

Sertoğlu, “Yani ortada siyaset yoktu. Ortada bir siyasi mesaj yoktu. Ortada herhangi bir siyasi kazanım arayışı da yoktu. Ortada çocuklarımızın futbol oynama, kendilerini geliştirme ve hayallerinin peşinden gitme isteği vardı.” dedi.

Rum tarafının organizasyonu kendisine tehdit olarak gördüğünü ileri süren Sertoğlu, “Çocuklarımızın hayallerine dokunulmasını kabul etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

AB VE BM’YE SESLENDİ

Sertoğlu, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’e de seslenerek, “Çocukların futbol oynaması söz konusu olduğunda neden sessiz kalıyorsunuz?” diye sordu.

İnsan ve çocuk hakları ile sporun birleştirici gücünden söz edenlerin Kıbrıs Türk çocukları söz konusu olduğunda sessiz kalmasını kabul etmediklerini belirten Sertoğlu, organizasyonun iptal edilmesine göz yuman ve baskılara karşı durmayanların da sorumluluk taşıdığını savundu.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BÜYÜK KULÜBÜNÜN ALTYAPILARI KKTC’YE GELECEK

Çocukların yaşadığı hayal kırıklığını azaltabilmek amacıyla girişimlerde bulunduklarını açıklayan Sertoğlu, Başbakan Ünal Üstel ile yapılan temasların ardından Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüşüldüğünü bildirdi.

Sertoğlu, görüşmeler sonucunda Türkiye’nin dört büyük kulübünün altyapılarının KKTC’ye gelerek çocuklarla bir dostluk turnuvası ve futbol organizasyonu gerçekleştirmesi konusunda hemfikir olunduğunu açıkladı.

Sertoğlu, “Bir kapıyı kapatabilirler, bir organizasyonu iptal ettirebilirler, çocuklarımızın önüne siyasi engeller koyabilirler. Ama biz çocuklarımız için yeni kapılar açmaya devam edeceğiz.” dedi.

Üstel, Bak ve Hacıosmanoğlu’na gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür eden Sertoğlu, planlanan organizasyonun yaşanan hayal kırıklığını tamamen ortadan kaldırmayacağını ancak çocukların yeniden sahaya çıkmasının ve Türkiye’nin büyük kulüplerinin altyapılarıyla buluşmasının önemli olduğunu belirtti.

“HANGİ SİYASİ ENGELİ KOYARLARSA KOYSUNLAR, AŞMANIN YOLUNU BULACAĞIZ”

Sertoğlu açıklamasını şöyle tamamladı:

“Kıbrıs Türk çocuklarının hayallerinin önüne hangi siyasi engeli koyarlarsa koysunlar, biz o engeli aşmanın bir yolunu bulacağız. Çünkü mesele sadece futbol değil. Mesele çocuklarımızın geleceğidir. İnadınıza gençlik, inadınıza spor…”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20