• BIST 12592.76
  • Altın 6510.72
  • Dolar 48.9852
  • Euro 55.718
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki tatbikatlar tamamlandı

Rum Savunma Bakanlığı, Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) ile İsrail Silahlı Kuvvetleri arasında 20-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen “Iason-1/2019” ve “Nikoklis-David 1/2019” kod adlı tatbikatların tamamlandığını açıkladı.
Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki tatbikatlar tamamlandı

Alithia gazetesinde yer alan habere göre, Savunma Bakanlığı açıklamasında “tatbikatların Kıbrıs Cumhuriyeti topraklarının büyük bir bölümünde, Lefkoşa FIR hattının içerisinde aynı zamanda Baf-Trodos bölgelerinde gerçekleştiğini ve bunlara özel operasyon birimleri ile RMMO ve İsrail Silahlı kuvvetlerinden kara ve hava araçlarının katıldığını” duyurdu.

“Iason 1/2019” tatbikatı sırasında, RMMO personelinin, İsrail Hava Kuvvetleri personeliyle birlikte hava operasyonları alanında birlikte eğitim gördüğünü yazan gazete, bu tatbikata paralel olarak gerçekleştirilen “Nikoklis-David 1/2019” tatbikatının da iki ülkenin özel kuvvetlerinin eğitimiyle alakalı olduğunu belirtti.
Tatbikata iki ülkenin özel kuvvetlerinden çok sayıda kara birliğinin katıldığı, aynı zamanda tatbikatta ultramodern elektronik ve silah sistemlerinin kullanıldığı da ifade edildi.

“ARGONAFTİS” TATBİKATI

Haravgi ise haberinde, Kıbrıs’ın Güney’inde her yıl düzenlenen çok uluslu “Argonaftis” tatbikatının 3’üncü aşamasının dün Kıbrıs’ın güneyindeki deniz bölgesinde icra edildiğini yazdı.
Tatbikatın dünkü senaryosunun açık denizde ciddi bir deniz kazası yaşanmasıyla alakalı olduğunu yazan gazete, tatbikata Rum Yönetimi personeli ve araçlarının katılması haricinde, yabancı ülkelerden hava ve deniz araçlarının da katıldığını belirtti.

Gazete tatbikata Rum kesimini yanı sıra, Yunanistan, Fransa, İngiltere, ABD, Almanya ve İsrail’in de katıldığını ekledi.
Politis de haberinde, tatbikatta 21 gemi ve 7 hava aracının yanı sıra, 7 ülkeden personelin yer aldığını yazdı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
1/20