• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

KKTC'de "Dünya Barış Üniversitesi" kuruluyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yeni bir üniversite kurulumunu hedefleyen bir akademik girişimden geldi...
KKTC'de "Dünya Barış Üniversitesi" kuruluyor!

Dünya çapında çatışmaların önlenmesi  ile küresel  barışın tesisi yolunda bilinçlenmeyi amaçlayan ve  1 Eylül gününü referans alan ‘Dünya Barış Günü’nde,  mutlak barış çabalarına bir ses de,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde  yeni bir üniversite kurulumunu hedefleyen bir  akademik girişimden geldi.

“Dünya Barış Üniversitesi –World Peace University (WPU)” nin kurulum çalışmalarını sürdüren akademik girişim adına yapılan açıklamada; ‘Barış İçinde Bir Dünya’ mücadelesi görevini hatırlatmak ve Dünya Gezegeni’nin yaşamsal kaynaklarının varlığını çeşitlendirerek, sürdürme çabalarına akademik destek verme amacıyla girişimin devam ettirileceği belirtilerek şöyle seslenildi;

“DÜNYA BARIŞ ÜNİVERSİTESİ KURULUYOR 

Daha ilk varoluşun bilinmezliğindeki belki de bilinir tek şeydir barış. Bir farkındalıktır, kendini, diğerini, çevreyi ve var olan tüm dünyayı.  İşte tam da bu farkındalıkla  2007 yılında kurulan ve hizmet veren World Peace Organization (Dünya Barış Örgütü) öncülüğünde dünyada barışın hakimiyeti yönünde bilim üretme misyonuyla, ortak bir dil oluşturabilmek için dünya dilleri ve kültürlerini, tüm insanlığı ve doğayı, bilimin ve varoluştaki farkındalığımızın gücü ile barıştıracak bir bilim yuvasından yola çıkıyoruz. 

Amacımız yeni bir oluşum değil, hepimizin içselliğimizle, tüm renk, din, dil ve kültürlerin aslında en saf halinde ve insanlığın özünde var olana bir yolculuk bu. Kendi içimizden, habitatın merkezinden, yaşamın başladığı, nefesin en kıymetli oluğu, zamanın göreceliğinin fark edileceği yerden hareket ediyoruz bu yolculuğa. 

Kıbrıs'ın doğal çevresi, tarihi ve kültürel yapısına uygun bir yaşam üniversitesi modelinde, başta uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi olmak üzere, mimarlıktan tarıma,  ekonomiden, hukuk eğitimine, insanları kendileriyle, birbirleri ve doğayla barış ve huzur içinde yaşayabilecekleri bir ortam ve vizyonla bilim ve araştırma yapacak olan World Peace University (Dünya Barış Üniversitesi), Dünya Barış Günü olan, bugünde, kuruluşunu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız. 

İnsanların birbirlerinden ve doğadan ayrıştırılmadan, yaratıcılıkla barıştırılacakları bir eğitim sistemi ile zenginleştirilecek üniversite kampüsümüz çok kültürlü ve doğal bir habitat olarak bu yolculuğa başlamamıza köprü olacaktır. Dünya Barış Üniversitesi'nin sağlayacağı pratiğe dayalı eğitim sayesinde üretimleriniz, soyut bilginin ötesine geçerek bölge ve dünya ihtiyaçlarına uygun bir şekilde gerçekleşmiş ve/veya geliştirilmiş ürünler olarak ortaya konulacaktır. 

Üretimin ve paylaşmanın mutluluğunu yaşayacağınız, bilimin gücünü hissederken, bilime bilim katmanın hazzına varacağımız bu üniversite ortamının varoluşunun dünya barışına ve barış düşüncesine katkı sağlayacağı temennisi ve arzusuyla 1 Eylül Dünya Barış Gününü Kutluyoruz. 

Dünya Barış Üniversitesi “

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler