• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Liderler bir araya geldi, görüşmeler başlıyor

Liderler bir araya geldi, görüşmeler başlıyor

TÜRK VE RUM ÖRGÜTLER GÖRÜŞMEYE DESTEK VERMEK AMACIYLA ARA BÖLGEDE TOPLANDI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ara bölgedeki Ledra Palace Otel’de bir araya geldi.

İki lider arasında ilk özelliği taşıyan görüşmeye önce Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ardından Cumhurbaşkanı  Mustafa Akıncı geldi.

Liderler, BM tören birliği eşliğinde BM Genel Sekreteri’nin Özel Danışmanı Espn Barth  Eide ve Özel Temsilcisi Lissa Buttenheim tarafından karşılandı.

Yaklaşık 3 saat sürmesi beklenen görüşmeye basın büyük ilgi gösterirken, bir çok kanal bölgeden canlı  yayın yapıyor.

GÜNEY VE KUZEY’DEN BİRÇOK ÖRGÜT DESTEK VERİYOR

Görüşme öncesinde yağışlı havaya rağmen Kuzey ve Güney Kıbrıs’tan birçok örgüt destek vermek amacıyla ara bölgede toplandı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), İki Toplumlu Barış İnisiyatifi, iki toplumlu koro üyeleri gibi bazı sivil örgüt temsilcileri ara bölgeye giderek, müzakerelerin tekrar başlaması ve bu yönde adım atılması yönünde inanç belirttiler.

Cumhurbaşkanı  Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ara bölgedeki yemekte bir araya geldi.

Liderleri Ledra Palace Otel’in girişinde BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lissa Buttenheim ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide karşıladı.

Görüşme öncesi, Ledra Palace Otel önünde Kıbrıs’ın her iki tarafından çözüme destek veren birlik ve örgütlerden, ayrıca sivil olarak halktan kişiler pankart açarak, yanlarında getirdikleri zeytin dallarını ve mumları yakarak destekte bulundu. Bugüne özel hazırladıkları tişörtlerle basına poz verdiler.

Yemekte ne var?

Görüşmeye Rum ve  Türkler yanında yabancı basından da oldukça büyük ilgi var.

Liderlerin yemeğinin açılışında masaya ilk olarak nar, bufalo mozerlla peyniri, karamelize ceviz ve balzamik sirkeli bebek roka salatası gelecek.

Görüşmenin ardından liderler ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide basının önüne çıkacak. Liderlerin ayrı ayrı mı, yoksa üzerinde anlaşılmış ortak bir açıklama mı yapacakları henüz netlik kazanmadı.

Liderler Basını Selamladı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis,bir araya geldikleri ara bölgedeki Ledra Palace Otel’de birlikte basın mensuplarını  selamladı.

basın_selam

Ledra Palace Otel’e saat 20.00’de gelen iki lider yarım saat sonra dışarı çıkarak görüşmeyi takip etmek amacıyla orada bulunan basın mensuplarına görüntü verdi.

Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis tokalaşarak basının görüntü almasının ardından görüşmeye geçti.

Türk, Rum ve yabancı medya yanında iki taraftan sivil toplum örgütleri de görüşmeyi ara bölgede takip ediyor.

Liderler arasında bu gece yapılan yaklaşık 2 saatlik görüşmede, yeni müzakere sürecinin başlama tarihi 15 Mayıs Cuma olarak belirlendi.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler