• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 34 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 35 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Yakılan Feto kitapları Türkiye’ye gönderiliyor

Mehmetçik çöplüğünde, Fethullah Gülen’in yazdığı 150 kitap yakıldı, bir hard disk ve USB ise zarara uğratılarak atıldı
Yakılan Feto kitapları Türkiye’ye gönderiliyor

Hüseyin ÇİÇEK

İskele’ye bağlı Mehmetçik köyünden dün öğle saatlerinde gelen haber ada genelinde büyük yankı uyandırdı. Mehmetçik çöplüğünde bir yangın olduğuna dair ihbar alan belediye ekipleri olay yerine giden ekipler, Fetullah Gülen’e ait kitapları görünce durumu derhal Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli’ye bildirdi. Olay yerine giden Sarıçizmeli, kitapların yanı sıra 2 adet hard disk ve bilgisayar aksanına bağlı bir adet USB görünce ekiplere çalışmayı durdurması talimatını vererek durumu polise bildirdi.

150 Adet kitap yandı

Olay yerine giderek inceleme yapan Ziyamet Polis Karakolu’na bağlı ekipler 150 adet Fethullah Gülen’in yazmış olduğu kitabın tamamen veya kısmen yandığını ayrıca 2 adet hard disk ile bir adet USB’nin ise yangından hasar gördüğünü belirledi.

Askeri yetkililerde inceleme yaptı

İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Olay Yeri İnceleme Ekiplerinin yanı sıra askeri yetkililer de bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri yanan kitaplar, hard disk ve usb’yi emare olarak aldı. Emarelerin incelenmek üzere Türkiye’ye gönderilmesi bekleniyor.

Sarıçizmeli: Yakılmadan önce tahribata uğratılmışlar

Olay yerinde Diyalog muhabirine açıklama yapan Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, öğle saatlerinde alınan bir yangın ihbarı ile ekipleri bölgeye gönderdiğini ve ekiplerin söndürme çalışmaları esnasında bir kısım kitapların yakıldığını ve yangının kitapların yakılması sonucu büyüdüğünü tespit ettiklerini söyledi. Kitapların Fethullah Gülen’e ait olduğunun belirlenmesinin ardından bölgeye geldiğini ve 2 adet bilgisayar hardiski ile 1 adet bilgisayara bağlı USB gördüğünü ve çalışmaları derhal durdurup durumu polise aktardığını belirten Sarıçizmeli, hard diskler ile USB’nin üzerinde tahribat oluşturulduğunu, özellikle USB cihazında ciddi bir tahribat olduğunu ifade etti.

Bu olay burada böyle bir yapılanma olduğunu gösteriyor

Yaşanan bu olayın, Kuzey Kıbrıs’ta da FETÖ yapılanmasının bulunduğunun bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Sarıçizmeli, ancak bu yangına sebebiyet verenlerin bölgeden mi yoksa bölge dışından mı olduklarının bilinmediğini dile getirdi. Profesyonelce olmasa da organize bir şekilde bazı şeylerin ortadan kaldırılmaya çalışıldığına da dikkat çeken Sarıçizmeli, meçhul olan kişi yada kişilerin en kısa sürede yakalanmasını temenni ettiklerini kaydetti.

Fail yada failler aranıyor

Olay ile ilgili geniş bir soruşturma başlatan İskele ve Ziyamet polisi konu kitaplar ile hard diskleri yakmaya çalışan fail yada failleri arıyor. Türkiye’ye gönderilecek olan emarelerin incelenmesinin ardından faillerin yakalanması bekleniyor.

kaynak: diyaloggazetesi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler