• BIST 13251.85
  • Altın 6730.97
  • Dolar 48.833
  • Euro 55.6254
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 28 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

168 mg 2 ay hapis cezası

168 mg 2 ay hapis cezası

Mağusa’da 2014 yılı Ocak ayı içerisinde adını bilmediği bir kişiden 168 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alan ve 2014 yılı Nisan ayına kadar konu uyuşturucu maddeyi evinde tasarruf eden sanık Hüsnü Ozan Kendi ile evinde misafir olarak bulunan sanık Melisa Keloğlu dün Mağusa Ağı Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılanan sanık Kendi 9 ay hapis cezasına mahkum edilirken, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davasından yargılanan sanık Keloğlu 2 ay hapis cezasına mahkum edildi.

50 TL KARŞILIĞINDA 168 MG UYUŞTURUCU ALMIŞTI…

Sanık Hüsnü Ozan Kendi, 2014 yılı Ocak ayı içerisinde adını bilmediği bir kişiden 50 TL karşılığında 168 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde almıştı. 2014 yılı Nisan ayı içerisinde polis sanık Kendi’nin tasarrufunda sahte para olduğu yönünde ihbar almış ve sanık Kendi’nin evine gitmişti. Ayni gün sanık Kendi’nin evinde misafir olarak bulunan sanık Melisa Keloğlu, polisin geldiğini görünce masa üzerinde gazete kağıdına sarılı uyuşturucu maddeyi alarak cüzdanına saklamıştı. Evde arama yapan polis ekipleri kanunsuz bir şeye rastlamazken, sanık Keloğlu’nun cüzdanında konu uyuşturucu maddeyi bulmuştu.

Sanık Kendi, şartlı tahliyeden yararlandı…

Sanık Hüsnü Ozan Kendi’nin benzeri sabıkası bulunuyor. Sanık Kendi, 27 Şubat 2010 tarihinde “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçundan yargılanarak 12 ya hapis cezasına mahkum edilmiş ancak 31 Ağustos 2010 tarihinde ise şartlı tahliyeden yararlanarak serbest kalmıştı.

Güzeler: “Uyuşturucu alma, verme ve toplumu zehirlemenin hiçbir haklı nedeni olamaz”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, sanık Hüsnü Ozan Kendi ile Melisa Keloğlu’nu aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Uyuşturucu madde alma ve tasarruf etme suçlarının 18 yıla kadar hapis cezası öngörülen ciddi ve vahim suçlar olduğunu anımsatan Güzeler, kimsenin gayrı yasal olarak başkalarından uyuşturucu temin etmesi, tasarruf etmesi ve bu şekilde toplumu ve gençliği zehirlemesinin hiçbir haklı nedeni ve izahatı olamayacağını belirtti. Uyuşturucu ile ilgili suçların bütün toplumun moralini, sağlığını ve yaşam tarzını tehdit eder hale geldiğine dikkatleri çeken Güzeler, uyuşturucunun ülkemizi tehdit etmekle beraber, tüm dünyayı da tehdit eder hale geldiğinin altını çizdi. Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucunun en ağır uyuşturucu türlerinden bir olduğunu dile getiren Güzeler, konu uyuşturucu maddenin beyin ve sinir sistemine etki ettiğini ve ciddi hasarlara sebebiyet verdiğini ifade etti. Güzeler, sanık Hüsnü Ozan Kendi’nin konu suçların işlenmesinde daha fazla rol aldığını ve benzeri sabıkası olduğunu belirterek, sanık Kendi’yi 9 ay hapis cezasına, sanık Melisa Keloğlu’nu ise 2 ay hapis cezasına mahkum etti.

Gamze BAYKUR

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20