• BIST 13291.5
  • Altın 6779.68
  • Dolar 48.8365
  • Euro 55.8061
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 28 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

3 Milyon Soygununda düğüm çözülüyor

3 Milyon Soygununda düğüm çözülüyor

Evrim Kamalı

Güzelyurt’ta 24 Temmuz 2014 tarihinde meydana gelen silahlı soygun ile ilgili olarak tutuklu bulunan Bilay Çetereisi ile ilgili yargı süreci başladı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün gerçekleştirilen ilk duruşmada iddia makamı ilk tanığını mahkemeye dinletti.

EMARELER SUNULDU

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzurunda tanık kürsüsüne çıkan Güzelyurt Adli Şube’de görevli Olay Yeri İnceleme uzmanı Polis Çavuşu Yusuf Aktunçlar, soygun ile ilgili emareleri mahkemeye sundu.

45 EMARE

Olay yerine ait fotoğraflar, paraların bulunduğu yere ait fotoğraflar, soygunda kullanıldığı düşünülen araçlar ve soygun ile ilgili diğer tüm emarelerin bulunduğu fotoğraf albümü mahkemeye sunulduktan sonra, Polis Çavuşu, sunulan emare fotoğraf albümünde bulunan 45 emareyi tek tek mahkemeye tanıttı. Çetereisi ailesinin ağılında ve mandırasında bulunan kürek, kazma, koli bandı, olayla bağlantılı diğer yerlerden alınan taş, toprak gibi soygunla ilgili 45 emare mahkemeye tanıtıldıktan sonra mahkeme heyeti adına konuşan Başkan Ömer Güran, duruşmayı 2 Şubat tarihinde kaldığı yerden devam etmek üzere  erteledi.

SOYGUN NASIL OLMUŞTU?

Kooperatif Merkez Bankasının Lefkoşa’daki merkez şubesinden, Güzelyurt şubesine 3 milyon TL taşıyan ZJF 735 plakalı araç. 24 Temmuz Perşembe günü saat 10.30 sıralarında Mevlevi köyü yakınlarında seyrederken, Ford marka plakasız araçtan inen silahlı ve kar maskeli 2 kişi tarafından durdurulmuş ve soyulmuştu. Soygun olayının gerçekleşmesi sonrasında Kooperatif Merkez Bankası yönetimi ‘ihmalde sorumluluğu görüldüğü* iddiasıyla, Güzelyurt Şube Müdürü Dilek Yusufoğlu, yardımcısı Hatice Özün, şoför Gültekin Serinkan ve Halil Ceylan’ı görevlerinden uzaklaştırmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20