• BIST 13198.84
  • Altın 6815.76
  • Dolar 48.8298
  • Euro 55.8094
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Girne Belediyesi tarafından basın bildirisi yayınlandı

04 Ekim tarihi, kutlama niteliğinden çok farkındalık gerektiren bir gün niteliğinde olmalıdır.
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Girne Belediyesi tarafından basın bildirisi yayınlandı

Hayvan dostları ilk kez İngiltere’de 1822 yılında; hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını, daha iyi koşullarda beslenme ve korunmalarını sağlamak amacıyla Hayvanları Koruma Birliği’ni kurdular. 1931 yılında Floransa’da toplanan bu kuruluş dünya üzerinde yok olma tehdidi altında bulunan hayvan türlerine dikkat çekmek üzere 4 Ekim’i Hayvanları Koruma Günü ilan etti. Bu günün amacı; evrende insanlardan başka canlılar olduğunu anlamak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek, yaşama hakkına saygı duymaktır.

 

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü :

04 Ekim tarihi, kutlama niteliğinden çok farkındalık gerektiren bir gün niteliğinde olmalıdır. Çünkü malesef küresel olarak hayvanlara yönelik eziyet ve kötü muamele devam ediyor. Bu örneklerin ülkemizde de görülmesi bizleri gerçekten çok üzüyor.

 

“Her Canlı İçin Elimizden Geleni Yapmak Zorundayız”

Yaşamın bütünü içerisinde her canlının yeri ve değeri olduğuna inandığımızdan, Girne Belediyesi olarak yardıma muhtaç, kötü muameleye maruz kalmış, yaralı, kimsesiz ve aç hayvanlara yardım etmek; bu konularla ilgili büyük özveri ve emekle çalışan birçok sivil örgüt ve hayvan severlerle işbirliği yapmak gerekliliğine inandık. Evimizde bakımımızda bulunan hayvanların temel ihtiyaçlarını karşılamak Hayvan Refahı Yasası gereğince birincil sorumluluklarımız arasında olmalıdır.

Bizler Girne Belediyesi olarak, özellikle yardıma muhtaç ve kimsesiz sokak hayvanlarının düzenli veteriner kontrolleri ve ihtiyaçlarının sağlanması yanında hasta veya yaralı olan sokak hayvanları için de 2017 yılında hizmete açtığımız Girne Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezimiz üzerinden yoğun çalışmalar yapmaya devam ediyoruz.

En az insanlar kadar hayvanların da mutluluk ve özgürlük hakkına sahip olduğunu hatırlamamız; çevremizde yardıma muhtaç hayvanlara sahip çıkmamız, onlara merhametli davranmamız, duyarlı bir insan olarak her birimize düşen görevlerdir aynı zamanda.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20