• BIST 11007.37
  • Altın 5759.254
  • Dolar 42.4974
  • Euro 49.4945
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

400 kişinin ölümünde payı olan İngiliz kadın şoke etti!

400 kişinin ölümünde payı olan İngiliz kadın şoke etti!

İNGİLTERE vatandaşı olan 'beyaz dul' lakaplı Samantha Lewthwaite aşırı dinci El Şebab örgütünün sağ kolu ve 400 kişinin ölümünün planlayıcısı çıktı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da 2005 yılındaki metro saldırısını düzenleyen intihar eylemcilerinden Germaine Lindsay’in eşi olan ‘Beyaz Dul’ lakaplı Samantha Lewthwaite(33) ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Samantha Lewthwaite’nin (33) terör örgütü El Kaide bağlantılı Somali merkezli El Şebab’ın eylemlerinde planlayıcı olduğu ve 400 kişinin ölümünde payı bulunduğu öne sürüldü.

[caption id="attachment_72960" align="alignnone" width="768"]Samantha Lewthwaite, Briton suspected of terrorist activities, including the massacre at the Westgate shopping centre in Kenya. Samantha Lewthwaite, Briton suspected of terrorist activities, including the massacre at the Westgate shopping centre in Kenya.[/caption]

EL ŞEBAB LİDERİNİN SAĞ KOLU

Somalili üst düzey bir güvenlik yetkilisi, İngiliz Daily Mirror gazetesine yaptığı açıklamada “Beyaz Dul, El Şebab liderinin sağ kolu ve terör saldırılarının düzenlenmesinde aktif rol oynuyor” dedi.

148 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ SALDIRIYI PLANLADI

Lewthwaite’nin geçtiğimiz ay Kenya’daki Garissa Üniversitesi’nde düzenlenen ve 148 kişinin öldüğü terör saldırısının hazırlanmasında da parmağı olduğu belirtildi.

samantha-lewthwaite-eski-hali

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler