• BIST 13198.84
  • Altın 6851.18
  • Dolar 48.8366
  • Euro 55.9383
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

“AB Temsilcisi bursların arttırılması için girişim yapacak”

Toplantı sonucunda Avrupa Komisyonu Mali birimle toplantısı olduğunu belirten Sayın Papadopoulos konuyu oraya aktaracağını ve sendikamıza gelişmelerle ilgili bilgi vereceğini belirtti.
“AB Temsilcisi bursların arttırılması için girişim yapacak”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS);  Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde öğrenim gören Kıbrıslı Türklere yönelik gerekli kolaylıkların sağlanması talebiyle “Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilcisi”  Lerotheos Papadopoulos ve “Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Ofisi Başkanı” Andreas Kettis ile görüşme gerçekleştirdi.

KTOEÖS Başkanı Selam Eylem tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, görüşmede,  Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybetmesi sonucunda ailelerin çocuklarını okutamaz duruma geldiği, AB ülkelerinde eğitim görmekte olan çocukların  AB vatandaşı olmalarına rağmen eğitimlerini yarıda kesmeleri ile karşı karşıya kaldıkları belirtilerek, bu konuda Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu’ndan olası çözüm yolları için destek talep edildi. 

Açıklamada görüşme ile ilgili şu ifadeler yer aldı:

“Avrupa Birliği ülkelerinde eğitim görmekte olan çocuklarımızın döviz krizi karşısında yaşamakta olduğu ekonomik sorunlara çözüm noktasında, verilmekte olan bursların artırılabilmesi için gerekli girişimlerde bulunulacağını belirten Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilcisi Sayın Lerotheos Papadopoulos,  ayrıca görüşmede Kıbrıs sorununun yakın tarihte çözümüyle adanın yeniden birleşmesini ümit ettiklerini vurguladı. 

Toplantı sonucunda Avrupa Komisyonu Mali birimle toplantısı olduğunu belirten Sayın Papadopoulos konuyu oraya aktaracağını ve sendikamıza gelişmelerle ilgili bilgi vereceğini belirtti. Bu yönde atılacak adımları ve gelişmeleri takip edeceğimizi ve kamuoyuyla paylaşacağımızı belirtiriz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20