• BIST 12899.35
  • Altın 6706.49
  • Dolar 48.9677
  • Euro 55.6953
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Akansoy: Çözümsüzlük çözüm değildir

CTP Milletvekili Asım Akansoy, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Kıbrıs sorununda karşılıklı kabul edilebilir, adil ve sürdürülebilir çözüm vurgusunu bölge için olumlu bir adım olarak değerlendirdi.
Akansoy: Çözümsüzlük çözüm değildir

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi’nin 51. Oturumu sonrası yayımlanan İstanbul Bildirgesi’nde Kıbrıs’a ilişkin bölümün önemine dikkat çekti.

Akansoy, bildirgedeki Kıbrıs bölümünde “Kıbrıslı Türk Müslümanların doğal haklarına kavuşma yönündeki özlemlerini destekliyor, Kıbrıs sorununda müzakere yoluyla, karşılıklı kabul edilebilir, adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme ulaşılması gerektiğini vurguluyor, kendilerine uygulanan haksız izolasyonun son bulması için Kıbrıslı Türk Müslümanlarla iletişimin güçlendirilmesinin önemini vurguluyoruz” ifadelerinin yer aldığını aktardı.

İİT’nin, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ayrılıkçı ve çözümsüzlük esaslı tezlerine atıfta bulunmadığını belirten Akansoy, müzakere yolunun işaret edilmesini “çözümsüzlük çözüm değildir” mesajı olarak değerlendirdi.

Ancak Akansoy, bildirgede izolasyonlara ilişkin yapılan çağrının doğrudan ekonomik ilişkiler veya somut mekanizmalar geliştirilmesi yönünde değil, sadece iletişimin güçlendirilmesi yönünde soyut bir yaklaşımı yansıttığını, bunun da yeterli ve etkili olmadığını vurguladı.

Son olarak, bölgede devam eden savaş ortamı göz önünde bulundurulduğunda, İİT’nin “karşılıklı kabul edilebilir çözüm” vurgusunun hem Kıbrıs hem de bölge barışı açısından önem taşıdığını kaydetti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
1/20