• BIST 13251.85
  • Altın 6733.01
  • Dolar 48.8306
  • Euro 55.5899
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Anastasidis Yeni Fikirleri “Kabul Edilmez” Buluyor

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis “Ada’daki fiili durumun ve belirlenmiş BM parametreleri dışındaki her türlü fikrin kabul edilmez olduğunu” öne sürdü.
Anastasidis Yeni Fikirleri “Kabul Edilmez” Buluyor

Alihtia’nın haberine göre Anastasiadis bu sözleri, internet üzerinden gerçekleştirilen 16’ncı Economist konferansında dile getirdi.

“Ada’yı yeniden birleştirmek, garantörler veya askerî müdahale aracılığıyla yabancı bağımlılıklarından ve yabancı asker varlığından kurtulmuş, gerçekten bağımsız ve egemen bir devlet kurmak birinci önceliğimiz olmaya devam ediyor” ifadesini kullanan Anastasiadis “Bizim açımızdan kabul edilemez bir fiili durum var, belirlenmiş BM parametreleri dışındaki fikirler sürdürülebilir seçenek değil” diye ekledi. 

Anastasiadis Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yapmakta olduğu sismik araştırma ve sondaj çalışmaları ile kapalı Maraş’ın açılmasının uluslararası hukuka ve BM Deniz Hukuku Sözleşmesi’ne “ters olduğu” iddiasında da bulundu.

BM Genel Sekreteri’nin, müzakerelerin, Crans Montana’da kaldığı yerden devam etmesi için gerekli şartların olup olmadığını değerlendirmek için gayrı resmî bir konferans çağırma niyetini “selamladıklarını” söyleyen Anastasiadis “Türkiye’nin, şantaj ve tehdit statüsü altında değil eşit zeminde yapıcı ve iyi niyetli müzakere için uygun ortam yaratılması gerektiğini nihayet anlamasını dilerim” dedi.
Nikos Anastasiadis Rum Yönetimi’nin Yunanistan, Mısır, Lübnan, Ürdün, İsrail, Filistin ve körfez ülkeleri ile kurduğu üçlü veya çok taraflı işbirliklerinin hedefinin “bölgede barışı, güvenliği ve istikrarı ileri götürmek olduğunu” öne sürdü, Türkiye’nin ise “bilinçli olarak sürekli gerilimi artırdığı” iddiasında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20