• BIST 13198.84
  • Altın 6798.11
  • Dolar 48.8304
  • Euro 55.8309
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Ataoğlu: 38 Bin turist seviyesinden, 1 milyon 200 bin seviyesine ulaştık

1. Uluslararası Türkiye-KKTC Turizm Zirvesi gerçekleştirildi.
Ataoğlu: 38 Bin turist seviyesinden, 1 milyon 200 bin seviyesine ulaştık

1. Uluslararası Türkiye-KKTC Turizm Zirvesi gerçekleştirildi.Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ‘1. Uluslararası Türkiye-KKTC Turizm Zirvesi’ne katılarak, Türkiye ile KKTC turizmi hakkında konuştu.

Uluslararası Otelciler Derneği (INTHA) “Türkiye ve KKTC turizminde farkındalığı attırmak ve canlandırmak” amacıyla ‘1. Uluslararası Türkiye-KKTC Turizm Zirvesi’ Haliç Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Etkinliğe Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC İstanbul Başkosolosu Fahri Yönlüer, Haliç Üniversitesi Rektörü Abdurrahman Eren, turizm acenteleri, hoteller ve üniversite öğrencileri katıldı.

Zirve öncesinde eko turizmci Zekai Altan’ın katkıları ile düzenlenen “Gölgeler ve Sülietlerin Enerjisi” ve “İnsan ve Sokağın Enerjisi” temalı Kıbrıs Fotoğraf Sanatçıları resim serginin açılışı da yapıldı.
INTHA’nın öncülüğünde düzenlenen bu etkinlik kapsamında 6 farklı konu başlığı altında, 6 farklı moderatör ile 18 konuşmacı fikirlerini turizm sektörünün temsilcileri ve öğrencilerle paylaştı.

Haliç Üniversitesi Rektörü Abdurrahman Eren; turizm sektörünün ülke ekonomisine katkısına vurgu yaptı. Rektör Eren; Türkiye ve KKTC turizmi için büyük bir öneme sahip böyle bir etkinliği düzenleyenlere ve katılımlarından dolayı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’na teşekkürlerini sundu.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise iki ülke turizminin masaya yatırarak, daha iyiye ve sürdürülebilir turizmin devamlı kılınması adına bu tür organizasyonların faydalı olacağını söyledi.
Böylesi anlamlı bir etkinlikte olmaktan ötürü mutluluk duyduğunu da belirten Bakan Ataoğlu; “Kuzey Kıbrıs, bir ada ülkesi. 1974 Mutlu Barış Harekatı sonrasında iki otel ile başlayan turizm serüveni, günümüzde 26 binlik yatak kapasitesine ulaştı. 38 bin seviyesinde olan ziyaretçi sayısı ise 1 milyon 200 bin seviyesine geldi.Sürekli Güney Kıbrıs’ın engellemeleri, protestoları ve ambargoları ile karşılaşıyoruz buna rağmen bu seviyelere ulaştık” dedi.
Kuzey Kıbrıs’ın dış ticaret açığının % 50’sini turizmin karşıladığını belirten Ataoğlu, ülkeye turizmin yanı sıra eğitimin de çok ciddi katkıları olduğunu ifade etti.

Turizm açısından Türkiye pazarının kendileri için çok önemli bir Pazar olduğuna da değinen Ataoğlu, bu pazarı güçlendirmek için 2016 yılından itibaren Anadolunun çeşitli illerinde KKTC tanıtım günleri düzenlediklerini belirtti.

Ataoğlu, yıllardır Kuzey Kıbrıs turizmi ile ilgili olarak yanlış algı oluşturulduğunu da söyleyerek, ülke turizminin şans oyunlarından ibaret olmadığını bu yanlış algının giderilmesi için Türkiye’nin çeşitli illerinde KKTC tanıtım etkinlikleri düzenlediklerini vurguladı.
Ülkenin tarihi güzellikleri, bakir kalmış doğası, kültürel mirası ve ikliminin yanı sıra alternatif turizm modelleri ile çok ciddi bir değere sahip olduğunu dile getiren Ataoğlu, Anavatan Türkiye’de yaşayan tüm herkesin en az 1 kere KKTC’yi ziyaret etmeleri gerektiğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından I. Uluslararası Turizm Zirvesi kapsamında panellere geçildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20