• BIST 14012.42
  • Altın 6898.09
  • Dolar 48.3815
  • Euro 56.1226
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Bademlik sahasının yeniden faaliyete geçirilmesi için imzalar atıldı

Eğitim Bakanlığı ile Baf Ülkü Yurdu Spor Kulübü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, Bademlik sahası yeniden hayata geçirilecek.
Bademlik sahasının yeniden faaliyete geçirilmesi için imzalar atıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Baf Ülkü Yurdu Spor Kulübü, Güzelyurt'taki Bademlik sahasının yeniden aktif hale getirilmesi ve bölge halkının hizmetine sunulması amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

Protokole, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Baf Ülkü Yurdu Spor Kulübü Başkanı Ahmet Ertay imza koydu.

Protokol ile uzun süredir atıl durumda olan Güzelyurt'taki Bademlik sahasının yeniden faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

Bu doğrultuda, Güzelyurt İlçesi Piyale Paşa Mahallesi'nde yer alan ve Milli Eğitim Bakanlığının kontrol ve yönetiminde bulunan arazi, futbol sahası, yürüyüş yolu, tribün, soyunma odası, duş, tuvalet ve otopark gibi tesislerin inşa edilmesi için Baf Ülkü Yurdu Spor Kulübü’nün kullanım ve yönetimine verildi.

Gençlerin sportif ve kültürel alanlarda gelişimini desteklemek amacıyla imzalanan protokol kapsamında, Baf Ülkü Yurdu Spor Kulübü, kendisine tahsis edilen alan üzerine, futbol sahası, yürüyüş yolu, tribün, soyunma odası, duş, tuvalet, otopark gibi çeşitli tesisler inşa edecek.

Baf Ülkü Yurdu Spor Kulübü sporcuları ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakanlığa bağlı okulların da kullanımına açık olacak olan tesisin bakım, onarım ve temizliği kulüp tarafından yapılacak.

ÇAVUŞOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, uzun süredir atıl durumda olan Bademlik Sahası'nın yeniden faaliyete geçirilmesinin hem bölge halkı hem de gençler için büyük bir kazanım olacağını vurguladı.

Bölgedeki sportif altyapının güçlendirilmesi açısından önemli bir adım attıklarını belirten Çavuşoğlu, proje kapsamında inşa edilecek tesislerin, sadece sporculara değil, aynı zamanda bölgedeki okulların ve halkın kullanımına da açık olmasını istediklerine dikkat çekti.

Bu çerçevede, tesislerin sporcuların antrenman ihtiyaçlarını karşılayacağını ve bölgedeki okulların sportif faaliyetleri ile çeşitli etkinliklerine ev sahipliği yapabileceğini belirten Çavuşoğlu halkın da bu tesislerden yararlanarak spor yapma alışkanlığı kazanabileceğini ve sağlıklı bir yaşam tarzını benimseyebileceğini ifade etti.

Çavuşoğlu, bu tür projelerin gençlerin spor yapma olanaklarını artırarak, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutacağını ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayacağını da dikkat çekti.

ERTAY

Baf Ülkü Yurdu Spor Kulübü Başkanı Ahmet Ertay ise protokolün hayata geçirilmesiyle birlikte, bölgedeki gençlerin sportif faaliyetlere daha fazla katılım göstereceğini ve kulüp olarak bölgeye hizmet etmekten gurur duyduklarını ifade etti.

Ertay, kulübün tesislerin inşası ve bakımının yanı sıra, gençlerin sportif ve kültürel gelişimlerine katkı sunacak çeşitli programlar düzenlemeyi de planladıklarını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20