• BIST 14137.53
  • Altın 6711.91
  • Dolar 47.7684
  • Euro 55.1813
  • Lefkoşa 33 °C
  • Mağusa 33 °C
  • Girne 30 °C
  • Güzelyurt 33 °C
  • İskele 33 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 26 °C

BASIN-SEN'den Gün İçerisinde 2. Kez Basın Açıklaması Yapıldı

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ne yazık ki hükümet partileri tarafından seçim bürosu haline getirilmiştir.
BASIN-SEN'den Gün İçerisinde 2. Kez Basın Açıklaması Yapıldı

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ne yazık ki hükümet partileri tarafından seçim bürosu haline getirilmiştir.

Topluma hizmet etmek yerine siyasilere hizmet etmeyi tercih eden atanmış yönetim kurulu başkanı ile atanmış müdür, kendilerini atayan siyasi güçlerin beklentilerini fazlasıyla karşılarken, bahse konu kurumda hem çalışanların haklarını hem de toplumumuz haber alma özgürlüğünü gasp etmekten de geri durmamışlardır.

Bu bağlamda dün gece BRT’de yetkili sendika olan BAY-SEN’in ortaya koyduğu tepkisel eylemi selamlıyoruz. Aynı derecede de ortaya konan haklı eylemi kırmak için BRT Yönetim Kurulu Başkanı ile BRT Müdürü’nün anti demokratik çabasını da kınıyoruz. Özellikle dün akşam özel basın kuruluşlarının olay anında gerçekleştirdikleri canlı yayında kurum müdürünün eyleme katılan bir çalışını aleni bir şekilde tehdit etmesi kabul edilemezdir. Aynı müdürün bugün kalkıp dünkü eylemi “Vandallık” olarak nitelemesi ise tam bir aymazlıktır. Hiç vakit kaybetmeden UBP’ye mutlak itaat içerisinde olan kurum müdürü ile halihazırda kurum yönetim kurulu başkanlığı görevini hiçe sayarak Başbakan Ersin Tatar’ın propogandasını üstlenen, kendisine ve biat ettiği partisine her gelen eleştiri sonrası etrafa hakaretler yağdıran kurum yönetim kurulu başkanının istifa etmesi kaçınılmazdır. Tarafsız olması gereken her iki şahsın da bu yetilerini kaybettikleri ve toplumun sesi olan BRTK’yı resmen Tatar’ın seçim bürosuna çevirdikleri ortadadır. Hakkını veremedikleri koltukları bu topluma iade etme zamanı gelmiştir. Bir seçim uğruna çalışanların haklarını çiğneyen ve eşitlik ilkesinden kopan bu iki şahıs istifa etmediği sürece tepkimiz artarak devam edecektir.

Sendika olarak biz bu sürecin takipçisi olacağız. Yöneticiden daha çok emir eri olan bu kişilerin rezaletlerine asla göz yummayacağız. Tepkimiz en az onların toplumumuza yaptıkları ihanet kadar sert olacaktır. Emir eri değil BRTK’yı hakkı ile yönetebilecek insanlar istiyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
  • LAÜ’de “Tek Kampüs, Farklı Gelecekler: Mesleğini Giy”  etkinliği gerçekleştirildi
  • Yangın söndürme helikopteri teslim edildi
  • Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi, 8. yaşını kutladı
  • Üstel: Türkiye ile Tarihi Bir Adım Daha Atıyoruz
1/20