• BIST 11482.6
  • Altın 6555.4
  • Dolar 50.1426
  • Euro 55.9077
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 3 °C

Berova: "Ülke eğitimi adına bir ilk"

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, okul ziyaretleri çerçevesinde Haspolat İlkokulu, Minareliköy Şehit Mehmet Eray İlkokulu, Değirmenlik İlkokulu ve Değirmenlik Anaokulu’nu ziyaret etti.
Berova: "Ülke eğitimi adına bir ilk"

Milli Eğitim ve Kğltür Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Berova’ya okul ziyaretlerinde bakanlığa bağlı daire müdürleri eşlik etti.

Müdür, okul aile birlikleri ve öğrencilerle de biraraya gelinen ziyaretlerde, okul idareleri, okul aile birlikleri ve öğretmenler Bakan Berova’ya görüş ve taleplerini iletti.

Ziyaretlerde, okullarda var olan eksikliklerin giderilmesi, uygulanılması düşünülen eğitim politikaları ve ülke eğitiminde bundan sonra izlenecek yol haritası çalışılmasının önemi vurgulandı.

BEROVA: “ÜLKE EĞİTİMİ ADINA BİR İLK"

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, bakanlığın her daim görevini layıkıyla yerine getirme bilinç ve niyeti içerisinde olduğunu belirterek, yapılacak önerilerin kendileri için önem taşıdığı ve eksikliklerin giderilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Berova, eğitim programlarının; Temel Eğitim Program Geliştirme Projesi çerçevesinde hazırlanmasının ülke eğitimi adına bir ilk olduğunu söyledi.

Bu çerçevede okul kitaplarının yenilenmesi, basımının ülkede yapılması ve proje çerçevesinde öğretmenlere verilmeye başlanan hizmetiçi eğitimlerin devam edeceğini belirten Berova, denetmen kadrosu eksikliğinin giderilmesi ve güçlendirilmesi için atılan adımda ilk etapta 8 denetmen kadrosu ve en kısa zamanda da tüm kadronun doldurulcağını vurguladı.

Devletin görevi olan her çocuğa tam ve eksiksiz eğitimin verilmesi noktasında hükümetin hassas davrandığını belirten Bakan Berova, eğitim politikaların bu yönde belirlediği ve bakanlık bütçesinin en çok paya sahip olarak Meclis’ten onay alıp geçmesinin bunu kanıtladığını ifade etti.

Özdemir Berova, ileriki süreçte ülke eğitiminin gelişmesi noktasında izlenencek eğitim stratejileri ve politikaları yanında üretilecek ve hayata geçirilecek projelerin de önemli olduğunu belirtti.

Bunun için toplumsal birlikteliğin büyük önem arzettiğini ifade eden Berova, eğitim camiasında yer alan tüm paydaşlarla elbirliği içerisinde çalışma arzusunda olduklarını kaydetti.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20