• BIST 12592.76
  • Altın 6488.64
  • Dolar 48.9652
  • Euro 55.6849
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C

Bir Bebeğin Ölümü Tepkileri Büyüttü: CTP Kadın Örgütü'nden Hükümete Sert Eleştiriler

"Toplumun Tahammülü Kalmadı"
Bir Bebeğin Ölümü Tepkileri Büyüttü: CTP Kadın Örgütü'nden Hükümete Sert Eleştiriler

Geçtiğimiz günlerde 20 günlük bir bebeğin hayatını kaybetmesi, ülkede tepkilere neden oldu. CTP Kadın Örgütü, bebek ölümüne yol açan ihmaller zincirinin, "UBP-DP-YDP hükümetinin" yönetim anlayışından kaynaklandığını savunarak hükümete sert eleştirilerde bulundu.

CTP Kadın Örgütü tarafından yapılan açıklamada, "Uzunca bir süredir ülkenin kamu kaynaklarını yandaşlara ve yabancı şirketlere aktaran 'UBP-DP-YDP Dalavere Hükümeti', eğitim ve sağlık başta olmak üzere tüm kurumsal yapıları çökertti. Başbakan Ünal Üstel ve hükümet ortakları, makam paylaşımı üzerinden çıkar hesapları yaparken, hukuksuzluk ve sorumsuzluğu sistematik hale getirdi," ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ülkedeki usulsüz ihaleler, vergi afları, kurultay hesaplarıyla yapılan istihdamlar ve meclis başkanlığı seçiminde yaşanan skandalların ülkeyi kilitlediği vurgulandı. CTP Kadın Örgütü, yaşanan ihmalin sorumluluğunu hükümetin almadığını ve olayın üstünü kapatmaya çalıştığını iddia etti. Ayrıca, Ünal Üstel'in sağlık çalışanlarını "günah keçisi" haline getirmeye çalıştığı, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek'in ise yaşanan kaybı "talihsiz durum" olarak tanımlayarak sorumluluktan kaçtığı öne sürüldü.

"Toplumun Tahammülü Kalmadı"

Kadın örgütü, kontrolsüz nüfus artışının sağlık ve eğitim kurumlarına yük bindirdiğini ve kamu kaynaklarının halkın refahı yerine makam odaklı çıkarlar doğrultusunda kullanıldığını belirtti. CTP Kadın Örgütü Başkanı Doğuş Derya, açıklamasında, "Bu çarpık ve kirli düzenin devam etmesine tahammülümüz kalmadı. Ünal Üstel ve ortaklarının istifa etmeyeceğini biliyoruz, ancak bu koltuklardan sökülüp atılacakları günler yakındır," dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
1/20