• BIST 13260.02
  • Altın 6774.03
  • Dolar 48.8302
  • Euro 55.7505
  • Lefkoşa 30 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 28 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Bulgaristan'dan AB'ye Türkiye uyarısı

Bulgaristan Başbakanı Borisov, AB'yi Türkiye ile yürürlükte bulunan mülteci mutabakatının feshi konusunda uyardı.
Bulgaristan'dan AB'ye Türkiye uyarısı

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Ankara ziyareti öncesinde Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung'a verdiği demeçte mülteci mutabakatı konusunda AB'yi uyardı. Borisov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını vermeden, "Avrupa'yı mültecilerle doldurabileceği tehdidinde bulunan biri, Avrupa'nın anlaşmayı feshetmesi durumunda ne yapacaktır? Bu tehdidi hayata geçirecektir" ifadesini kullandı.

Bulgaristan Başbakanı Borisov, ülkesinin mülteci krizinde yalnız bırakıldığı siteminde bulunarak, AB'yi Avrupa'nın dış sınırı olan Bulgar-Türk sınırının güvenceye alınmasında destek olmaya çağırdı. Sınırlarının mülteci akınına daha ne kadar dayanabileceğini bilemediğini belirten Bulgar Başbakan, Türkiye'ye bağımlı olunmaması gerektiğini söyledi.

Borisov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaaflarını keşfettiğini belirterek, "Türkiye, mülteci krizinde sadece ona bel bağlamadığımızı ve ona bağımlı olmak istemediğimizi bilmek zorunda” diye konuştu. Bulgar Başbakan, Avrupa'ya kitleler halinde yeniden sığınmacıların akın etmesi durumunda, Avrupa'nın bu insanları kabul etmek zorunda kalacağını, bu durumun da ülkesini daha da zora sokacağını belirtti.

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı verilerine göre, sığınmacı kabul merkezlerinde hâlihazırda 2 bin 950 sığınmacı bulunuyor. Bin 445 kişinin ise İçişleri Bakanlığı'na ait yerlerde tutulan, ülkeye yasa dışı yollardan girenler ile ülke güvenliği için tehdit oluşturanlardan olduğu belirtiliyor. Mayıs'ta yapılan bir kamuoyu anketine göre, Bulgarların üçte ikisi sığınmacı ve göçmenleri ulusal güvenliğe karşı bir tehdit olarak görüyor.

Borisov, cumartesi günü Almanya'da Başbakan Angela Merkel ile Avusturya ve Hırvatistan başbakanlarıyla bir araya gelecek.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20