• BIST 13198.84
  • Altın 6822.64
  • Dolar 48.8314
  • Euro 55.8761
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

“Burası Türkiye değildir, burada O’HAL yoktur!”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Yönetim Kurulu, gazeteciler ve yayın organlarının, aleni ya da gizli raporlarla fişlenmesini, kategorize edilmesini ve hedef gösterilmesini esefle kınadıklarını açıkladı.
“Burası Türkiye değildir, burada O’HAL yoktur!”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Yönetim Kurulu, gazeteciler ve yayın organlarının, aleni ya da gizli raporlarla fişlenmesini, kategorize edilmesini ve hedef gösterilmesini esefle kınadıklarını açıkladı.

Konuyla ilgili KTGB’den yapılan açıklamada, Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrasında Türkiye’de başlatılan ve yürürlüğe giren Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının da verdiği imkânla genişletilen “cadı avı”nın KKTC’ye de sirayet ettirilmek istendiği kaydedildi.

Açıklamada, son günlerde gerek TV ekranlarından, gerekse sosyal medyadan Kıbrıs Türk medyası ve gazetecilere yönelik “karalama kampanyaları” yürüten ve kendisini ‘TC Dışişleri görevlisi’ diye lanse ettiği söylenen kişinin “cadı avının Kıbrıs bacağında görev üstlendiği” değerlendirmesinde bulunuldu.

KTGB’nin geçmişten bugüne gerek askeri, gerekse sivil makamların “basın özgürlüğü, demokrasi, hukukun üstünlüğü, söz ve ifade özgürlüğüne karşı tutum ve davranışları” karşısında dik durduğu ifade edildi.

Açıklama, şöyle devam etti:

“Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği olarak, Türkiye’nin yetkili makamlarına hatırlatmak isteriz ki burası Türkiye değildir. Burada OHAL de yoktur. TC Dışişleri’nin ya da bir başka makamın bizim ülkemizde, bizim insanımızı ve bizim gazetecimizi soruşturma, hakkında rapor verme hak ve yetkisi hiç yoktur.

Ozan Ceyhun ya da bir başkası Kıbrıs’ta görev yapan TC görevlileri için rapor tutmak üzere yollanmışsa, bunu bir yere kadar anlamak mümkündür. Ama Kıbrıslı Türkler hakkında ‘Şu FETÖ’cüdür’, ‘Bu vatan hainidir’ gibi yakıştırmalarda bulunulması asla kabul edilemez.
TC Dışişleri’ne ve Lefkoşa Büyükelçiliği’ne alenen soruyoruz: Ozan Ceyhun gerçekten de ‘resmi’ görevli midir? Kıbrıs’a ‘FETÖ’cüleri tespit’ için mi yollanmıştır? Eğer böyleyse, sorumluluk TC’ye aittir. Yok, eğer böyle bir görevlendirme yoksa TC makamlarının bunu da kamuoyuna açıklaması şarttır. KTGB olarak gazetecilerin ve yayın organlarının aleni ya da gizli raporlarda fişlenmesini, kategorize edilmesini ve hedef gösterilmesini esefle kınıyoruz”

KTGB, hükümete de, “kendi ülkesinde kendi gazetecileri ve yayın kuruluşlarına dönük bu hukuksuz, ahlaksız, haddini aşan tavırlar karşısında sessiz kalmama” çağrısı yaptı.

Açıklamanın sonunda, KTGB’nin konunun yakından takipçisi olacağı ifade edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20