• BIST 13251.85
  • Altın 6733.4
  • Dolar 48.8451
  • Euro 55.7107
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C

Çakıcı: “Barış içinde, doğanın korunduğu bir dünyada sağlıklı yaşam dileriz”

Çakıcı: “Barış içinde, doğanın korunduğu bir dünyada sağlıklı yaşam dileriz”
Çakıcı: “Barış içinde, doğanın korunduğu bir dünyada sağlıklı yaşam dileriz”

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çakıcı Ramazan Bayramı mesajında şunları kaydetti:

“Bayramlar inançsal boyutları yanı sıra toplumsal kültürümüzün önemli öğelerindendir. Bu yıl Ramazan Bayramını Covid 19 salgın tehdidinin sürdüğü bir ortamda kutluyoruz. Toplumumuzun ortaya koyduğu duyarlılık ve büyük özverilerle mümkün olduğunca az hasarla gelinen bu aşamada, hükümet kararlarıyla atılan normalleşme adımlarına karşın salgın tehdidi sürmektedir. Piyasaların açılma ihtiyacı ekonomik anlamda kabul edilebilir olmakla birlikte sağlığa verilmesi gereken önemin önüne geçmesi düşünülemez bile.

Bu bakımdan bu yıl için bayramın kutlanma şekli salgın tehdidine uygun olmak durumundadır. Bu bayram sürecinde bütün yurttaşlarımızın salgınla mücadele kapsamındaki tüm önlemlere uygun şekilde davranması büyük önem taşımaktadır. Salgınla mücadele nedeniyle tüm yurttaşlarımızın gelir kaybı yaşadığı dikkate alındığında bayramın ekonomik zorluklar ve sıkıntılar içinde  yaşanacağı gün gibi ortadadır. Var olan ekonomik sıkıntılarımıza yeni sağlık sıkıntıları katmama adına, tüm yurttaşlarımızdan bir kez daha salgınla mücadele anlamındaki tüm önlemlere hassasiyetle uymaları çağrısı yapmayı görev sayarız.

Akdeniz iklim kuşağında yer alan ülkemizde yaz mevsimin başlangıç günlerinde yaşanan yangınlar büyük zarar ziyana ve yıkıma neden olmaktadır. Yangınlar konusunda datoplumsal duyarlılık ortaya koymaya ihtiyaç vardır. Bayram sürecinde ve sonrasındaki yaz ayları boyunca yangına sebebiyet vermeme açısından çok dikkatli davranmak ve kurallara uymak durumundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm yurttaşlarımızın ve dünyanın neresinde olursa olsun önem verenlerin Ramazan Bayramını kutlar, barış içinde, doğanın korunduğu bir dünyada sağlıklı yaşam dileriz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20