• BIST 11482.6
  • Altın 6555.4
  • Dolar 50.1426
  • Euro 55.9077
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 2 °C

Çanakkale kahramanları DAÜ’de anıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAÜ – ATAUM) tarafından DAÜ Öğrenci Konseyi ve DAÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü katkılarıyla, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı” gerçekleştirildi.
Çanakkale kahramanları DAÜ’de anıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAÜ – ATAUM) tarafından DAÜ Öğrenci Konseyi ve DAÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü katkılarıyla, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı” gerçekleştirildi. 18 Mart 2016 Cuma günü, saat 10:30’da, DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başladı.  

Panel şeklinde gerçekleştirilen etkinlikte DAÜ Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAÜ-ATAUM) Başkanı Doç. Dr. Hasan Cicioğlu “Çanakkale Savaşının Sebep ve Sonuçları”, DAÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Turhan “Tarihi, Düşlere Ortak Kılmak ve Çanakkale”, DAÜ Öğretim Üyesi Dr. Turgay Bülent Göktürk “Çanakkale Muharebelerinin Siyasi ve Askeri Yönü”, DAÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı M. Çağatay Kır “Çanakkale ve Türk Gençliği” ve DAÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Melih Yıldırım “Çanakkale Savaşının Önemi” başlıkları altında sunumlar gerçekleştirdi.

Söz konusu panelde Doç. Dr. Cicioglu Çanakkale’nin bir destan olduğunu belirterek bügün burada vatanı ve bayrağı uğruna canını feda eden şehitleri anmak için bir araya gelindiğini dile getirerek katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini iletti. Çanakkale Zaferi’nin hem dünya tarihinde hem de Türkiye tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Doç. Dr. Cicioğlu, Çanakkale savaşı hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Prof. Dr. Turhan, gerçekleştirdiği konuşmasında tarihçilerin işinin orjinal belgelere dayanarak kamuoyunu aydınlatmak olduğunu belirtti. Tarih etiğinin önemine değinen Prof. Dr. Turhan tarihin çarptırılmaması gerektiğini vurgulayarak Çanakkale şavasının da bazı kaynaklarda çarptırıldığını açıkladı. Dr. Göktürk ise yaptığı konuşmasında tarihte büyük resmi görmenin son derece önemli olduğuna dikkat çekerek Çanakkale savaşı hakkında bilgiler verdi.

Söz konusu panel sonrasında DAÜ Öğrenci Konseyi 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla DAÜ Atatürk Meydanı’nda öğrencilere buğday çorbası dağıttı. DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan’ın da katıldığı çorba dağıtımına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20