• BIST 13198.84
  • Altın 6798.11
  • Dolar 48.8304
  • Euro 55.8309
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Çevre Değişiklik Yasa Tasarısı hazır

Çevre Değişiklik Yasa Tasarısı hazır

EVREN: "ÇEVRE ÖRGÜTLERİ İLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE HAZIRLANDI"

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, yoğun bir çalışma sonucunda çevre örgütleri ile işbirliği içerisinde hazırladıkları "Çevre Değişiklik Yasa Tasarısı"nın, Başsavcılık ve Merkezi Mevzuat Dairesi’nin görüşü de alındıktan sonra meclise gönderme aşamasına geldiğini söyledi.

Evren, Hükümet Programı'nda öngörüldüğü şekilde yasanın daha işlevsel bir şekle dönüştürülmesi amacıyla değişiklik tasarısının hazırlandığını ve bunun da çevre örgütlerinin hassasiyetlerini de içerdiğini vurguladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çevre ile ilgili Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileriyle "Çevre Değişiklik Yasa Tasarısı’nın son şeklinin verilmesi amacıyla Bakanlıkta bir toplantı gerçekleştirildi.

Bakan Evren, toplantıda yaptığı açıklamada Çevre yasasını günümüz şartlarına uygun, ihtiyaçlara cevap verebilen bir konuma dönüştürülmesi için uzun zamandır Çevre Koruma Dairesi, Bakanlık Hukukçuları ve çevre örgütlerinin hep birlikte yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tasarıda günlük karşılaşılan bazı sorunların aşılmasında çözümler üretildiğini ifade eden Evren, bazı yetki karmaşalarına da tasarı ile son verebileceklerini vurguladı. Evren, hazırlanan tasarıya göre çevre yönetimine sivil toplumun da katılımının sağlanacağı Çevre Danışma Kurulu’nun oluşacağını ve da bundan sonraki süreçte Sivil Toplum Örgütlerinin Bakanlık ile daha yakinen çalışma fırsatı olacağını da ifade etti.

Yapılan çalışmalarda sivil toplumdan gelen katkıların da kendileri için bir yol haritası niteliği taşıdığını belirten Evren, ayrıca yapılacak değişikliklerle "gönüllü çevreciler"in yasal olarak hayat bulacağını ve çevre suçlarının önlenmesinde daha etkin olunabileceğini söyledi.

SARPTEN: "İLK KEZ AKTİF OLARAK YER ALDIK, FİKİRLERİMİZE ÖNEM VERİLDİ"

Çevre ile ilgili Sivil Toplum Örgütleri adına konuşan Hasan Sarpten de, ilk kez Bakanlık düzeyinde yapılan böyle bir çalışmada aktif olarak rol aldıklarını söyleyerek Bakan Evren'e teşekkür etti.

Sarpten,ortak akılla hareket edildiğinde nelerin başarılabileceğinin, bu çalışma ile en güzel örneğinin sergilendiğini söyleyerek sivil toplum olarak fikirlerine değer verilmesinin anlamlı olduğunu dile getirdi.

Hazırlanan Çevre Değişiklik Yasa Tasarısı’nın tüm maddelerinin ortak kararlarla ve görüş birliği ile üretildiğini belirten Sarpten, sivil toplumun duyduğu hassasiyetlerin de tasarının içerisinde yer aldığını vurguladı.

Çevre sorunlarında ortak sorumluluk almanın önemine değinen Sarpten, birlikte atılacak adımlarla daha yaşanabilir bir çevrenin mümkün olduğunu belirtti.

Bakanlıkta yer alan toplantıda Bakanlık Müdürü Efsun Kaşif Salel, Özel Kalem Müdürü Muslu Akgüney ve Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğluları da hazır bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20