• BIST 12592.76
  • Altın 6488.64
  • Dolar 48.9652
  • Euro 55.6849
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C

DAÜ-SEN: "Geçersiz Oyu Geçerli Sayarak Siyasi Kirlilik Temizlenmez"

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), Cumhuriyet Meclisi Başkanı seçimlerinde yaşanan sürece sert eleştiriler yönelterek, Ulusal Birlik Partisi’ni (UBP) sorumlu tuttu.
DAÜ-SEN: "Geçersiz Oyu Geçerli Sayarak Siyasi Kirlilik Temizlenmez"

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), Cumhuriyet Meclisi Başkanı seçimlerinde yaşanan sürece sert eleştiriler yönelterek, Ulusal Birlik Partisi’ni (UBP) sorumlu tuttu. DAÜ-SEN, UBP’nin kendi yarattığı sistemin esiri olduğunu ve toplumda yaygınlaşan bireysel çıkar anlayışının siyasi partileri de etkilediğini belirtti. Açıklamada, hukukun üstünlüğüne aykırı yöntemlerle meclis başkanlığı seçimlerinin yapıldığı vurgulanarak, "Geçersiz oyları geçerli ilan ederek yaşanan siyasi kirliliği temizlemek mümkün değildir" denildi.

"UBP, Yaratıcısı Olduğu Sistemin Kurbanı Oldu"

DAÜ-SEN, milletvekillerinin karma oyla seçilmesinin, partiye bağlılık yerine bireysel çıkarları ön plana çıkardığını ifade etti. UBP’nin içindeki bazı milletvekillerinin, parti iradesine rağmen kendi şartlarını dikte etmeye çalıştığı, bunun da parti içi bir kargaşa yarattığı dile getirildi. DAÜ-SEN’e göre, Başbakan ve UBP Başkanı’nın Ana Muhalefet Partisi olan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile iş birliği yaparak krizi çözme olanağı varken, bunun yerine hukukun çiğnendiği bir yöntem seçildi.

“Hukukun Üstünlüğü Yok Sayılıyor”

Sendika, kamusal yatırımların yetersiz olduğu, sosyal adaletsizliklerin derinleştiği bir dönemde hukukun üstünlüğünün meclis çatısı altında bile göz ardı edilmesinin ülkeye zarar verdiğini belirtti. Açıklamada, yaşanan siyasi yozlaşmanın ve sorunların çözümünün, hukukun dışına çıkarak değil, hukukun üstünlüğüne sahip çıkarak mümkün olabileceği vurgulandı.

Temiz Siyaset Çağrısı

DAÜ-SEN, açıklamasında tüm milletvekillerini demokrasiye, sosyal adalete ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkmaya davet etti. Sendika, Meclis’in bireysel menfaatlerin ve siyaseti kirleten unsurların etkisinden kurtulması gerektiğini ifade ederek, "Hukuk dışı yollara başvurmak yerine, meclisi bireysel menfaatlerin peşinden koşanlardan ve siyaseti kirletenlerden arındırınız" çağrısında bulundu.

DAÜ-SEN’in açıklaması, ülkede temiz siyaset arayışının güçlenmesi gerektiğine işaret ederken, hukuk devleti ilkesinin ve demokrasi değerlerinin korunmasına yönelik beklentilerini dile getirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
1/20