• BIST 13779.39
  • Altın 6659.71
  • Dolar 47.6791
  • Euro 55.1258
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 18 °C

Depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 2230'a yükseldi

Depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 2230'a yükseldi

Nepal'de dün meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2230'a ulaştı.

Nepalli yetkililer, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının Nepal'de 2169, Hindistan'da 61'e yükseldiğini açıkladı.

Başkenti Katmandu'nun 80 kilometre kuzeydoğusundaki Lamjung'da dün yerel saatle 11.56'da kaydedilen 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından orta büyüklükte çok sayıda artçı sarsıntı kaydedildi.

Artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine giremeyen Katmanduluların geceyi kentteki açık alanlarda geçirdiği bildirildi.

Depremin merkez üssüne yakın yerleşim birimlerine giden yolların heyelan ve çatlaklar yüzünden kapandığı, bu nedenle buralara ulaşım sağlanamadığı aktarıldı. Bu yerleşim birimlerine ulaşılmasıyla ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

7,8 büyüklüğündeki deprem, ülkede 1934 yılında meydana gelen ve 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 8,1 büyüklüğündeki depremin ardından kaydedilen en şiddetli deprem oldu.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler