• BIST 15062.65
  • Altın 6875.66
  • Dolar 45.297
  • Euro 53.4767
  • Lefkoşa 30 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 21 °C

Dev uçak, dalış turizmi için Kuşadası açıklarında batırılacak

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından dalış turizmini cazip hale getirmek ve resif olarak kullanılmak üzere Airbus A300 yolcu uçağı denize batırılacak.
Dev uçak, dalış turizmi için Kuşadası açıklarında batırılacak

İstanbul’dan parçalara ayrılarak 5  TIR ile ilçeye getirilen Kuşadası Körfezi’ne 28 Mayıs batırılacağı belirtilen uçağın, resif olarak kullanılmak üzere batırılan bu büyüklükteki ilk uçak olacağı açıklandı.

 

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası’nda dalış turizmini cazip hale getirmek için harekete geçi. Bu kapsamda Kuşadası Körfezi’nde batırılmak üzere İstanbul’dan 270 bin liraya harcanarak özel bir havayolu şirketinden satın alınan 54 metre uzunluk, 44 metre kanat genişliğine sahip Airbus A300 tipi yolcu ve nakliye uçağı satın alındı. Kısa ve orta menzilli, geniş gövdeli yolcu ve nakliye uçağı Airbus A300 parçalara ayrılarak 5 TIR ile geçen 1 Nisan’da Kuşadası’nın Güzelçamlı Mahallesi’ne getirildi. Yarın (pazartesi) tekrar montajına başlanacak uçağın, iki aylık bir süreç sonunda 28 Mayıs’ta batırılmasının hedeflendiği bildirildi.

Bu büyüklükte bir uçağın resif amaçlı batırılmasının bir ilk olacağını belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, "Bu projeyle Kuşadası’nın deniz dibi canlı çeşitliliğini arttırmak ve su altı dalış turizmini geliştirmek amaçlanmaktadır. Yerli ve yabancı, yıllık 250 bin turistin bu bölgeye dalış yapmasını bekliyoruz. Kuşadası, bu projemiz sayesinde turizmin kötü geçeceği öngörülen bu yazı, en az zararla kapatacak belki de eski yıllarda olduğu gibi ada halkının ve bu sektördeki insanların yüzünü güldürecektir. Kısacası 28 Mayıs Kuşadası turizmi için bir milat olacaktır" dedi.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler