• BIST 12560.8
  • Altın 6525.67
  • Dolar 48.9761
  • Euro 55.7644
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 26 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Dinçyürek: Ambulans Filosunu Güçlendirmeye Devam Ediyoruz

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve acil durumlara daha hızlı müdahale edebilmek amacıyla beş yeni ambulansı daha sağlık servislerinin hizmetine sunduklarını açıkladı.
Dinçyürek: Ambulans Filosunu Güçlendirmeye Devam Ediyoruz

112 Komuta Merkezi’ni ziyaret ederek yerinde açıklamalarda bulunan Bakan Dinçyürek, göreve geldiklerinden bu yana toplam 15 yeni ambulansı filoya dahil ettiklerini belirterek, "Bölgelerde ihtiyaç duyulan, yıpranmış araçları yenileriyle değiştiriyoruz. İnsanımıza, hastalarımıza daha erken ve daha konforlu ulaşabileceğimiz bir sistemi oluşturmak için gereken neyse yapıyoruz" dedi.

Yakın zamanda Meclis'ten 112 Acil Servis ile ilgili yasanın geçeceğini belirten Dinçyürek, "112'nin yasal altyapısı tamamlandıktan sonra ihtiyaç duyulan kadroları takviye etme şansımız olacak. Böylece 112 Acil Servisimiz çok daha güçlü ve donanımlı bir hale gelecek" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, beş yeni ambulansın daha sağlık servislerine kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Bakan Dinçyürek, "Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Hasan Birtan: " Neredeyse tüm ambulanslarımız yenilendi” 

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Baş Yardımcısı ve 112 Acil Servis Sorumlusu Hasan Birtan da yapılan yatırımların önemine dikkat çekerek, "Yıllardır özellikle 112 Komuta Merkezi'nde ambulans eksikliklerinden dolayı sıkıntılar yaşıyorduk. Sayın Bakanımızın göreve gelmesiyle birlikte yaklaşık bir, bir buçuk yıllık kısa bir süreçte toplam 15 yeni ambulans filoya eklendi ve büyük bir güçlenme sağlandı. Neredeyse tüm ambulanslarımız yenilenmiş oldu" dedi.

Birtan, yeni araçlarla birlikte 112 Acil Servis'in daha etkin ve verimli hizmet vereceğini belirterek, katkısı geçen herkese teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
1/20