• BIST 13306.94
  • Altın 6754.9
  • Dolar 48.8314
  • Euro 55.7444
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

DPÖ, Hanehalkı anketi için adres listeleme çalışması yapacak

Devlet Planlama Örgütü, kasım ayında uygulanacak Hanehalkı İşgücü Anketi’nde anket uygulanacak hanelerin seçiminde kullanılacak.
DPÖ, Hanehalkı anketi için adres listeleme çalışması yapacak

Devlet Planlama Örgütü,  kasım ayında uygulanacak Hanehalkı İşgücü Anketi’nde anket uygulanacak hanelerin seçiminde kullanılacak çerçevenin güncelliğini sağlamak ve sağlıklı veriler elde edebilmek için  24 Eylül – 7 Ekim tarihleri arasında blok tarama (adres listeleme) çalışması yapacak.
Devlet Planlama Örgütü Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde özellikle işgücü piyasasının izlenmesinde temel veri kaynağı olan Hanehalkı İşgücü Anketlerinin, Devlet Planlama Örgütü İstatistik ve Araştırma Dairesi tarafından her yıl düzenli olarak uygulandığını kaydetti.
Muhtaroğlu, Hanehalkı İşgücü Anketleri ile ekonomik politikayı belirleyenlerin ve ülke ekonomisini değerlendirenlerin kullanımı için nüfusun işgücü açısından durumunun ortaya konulmakta olduğu ayrıca istihdamda olanlar ve işsizlere ilişkin ayrıntılı bilgi derlenip bunların kamuoyu ile paylaşıldığını ifade etti.
Muhtaroğlu, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) standartları doğrultusunda uygulanan ankette verilerin, örnekleme yöntemine göre seçilen hane halklarından derlendiğini kaydetti.
Muhtaroğlu, ülke  genelinde tesadüfi olarak seçilmiş bloklarda gerçekleştirilecek listeleme çalışmasında Devlet Planlama Örgütü tarafından görevlendirilen anketörlerin  görev alacağını, anketörlerin  istenildiğinde gösterilmek üzere, Devlet Planlama Örgütü mührü olan görev rozetlerini yanlarında bulunduracaklarını belirtti.
Maddi ve manevi çaba gerektiren bu çalışmanın başarısının hane halklarının vereceği doğru bilgilere bağlı olduğunu vurgulayan Muhtaroğlu, DPÖ tarafından görevlendirilen anketörlere gerekli kolaylığın gösterilmesinin çalışmanın amacına ulaşmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20