• BIST 13297.3
  • Altın 6792.42
  • Dolar 48.8307
  • Euro 55.8279
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

"Erdoğan bizi yenerse, Türkiye'de demokrasi isteyen herkesi mağlup edebilir"

KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, Times'a açıklamalarda bulundu
"Erdoğan bizi yenerse, Türkiye'de demokrasi isteyen herkesi mağlup edebilir"

Ankara'daki terör saldırısının faili olarak PKK'nın açıklanmasının ardından İngiliz Times gazetesinde açıklamaları yayımlanan KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, "temel hedeflerinin CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan'ın ve iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) çöküşü olduğunu" söyledi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Kuzey Irak'taki Kandil Dağları'nda, son Ankara katliamından önce Times muhabiriAnthony Loyd'un sorularını yanıtlayan Cemil Bayık, gelinen noktada bir "ölüm kalım" mücadelesi verdiklerini belirtti.

"Erdoğan bizi yenerse, Türkiye'de demokrasi isteyen herkesi mağlup edebilir" diyen Bayık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onun rüyalarının gerçeğe dönüşmesinin önündeki en büyük engel biziz. Eğer Erdoğan bizi saf dışı bırakırsa, kazanır...

"Erdoğan'ı ve AKP'yi devirmek istiyoruz. Erdoğan ve AKP devrilmedikçe, Türkiye asla demokratik bir ülke olamaz."

Times muhabiri Anthony Loyd mülakatı, Ankara'da önceki gün düzenlenen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan dört gün önce yapmış.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün yaptığı saldırı ile ilgili açıklamada, "Özellikle bölücü terör örgütünü işaret eden çok ciddi, neredeyse kesinleşmiş bulgular var" diyerek PKK’yı işaret etmişti.

Times ise Cemil Bayık'la mülakatı dünya haberleri sayfalarında, "Türkiye'nin en çok aranan adamı söz veriyor: İntikam bizim olacak" başlığı ile vermiş.

Gazete, PKK'nın kurucularından ve Yürütme Komitesi'nin üç üyesinden biri olan Bayık'ın, güvenlik güçlerini, "herşeyi çalıp yapmakla" suçladığını da yazmış.

Times muhabiri Anthony Loyd haberinde, Bayık'la görüştüğü sırada gökyüzünde insansız hava araçlarının (İHA) uçtuğunu, Bayık'ın mülakatın üçüncü dakikasında PKK bayrağını, İHA'lar tarafından tespit edilmelerine yol açabileceği gerekçesiyle kaldırttığını aktarmış.

"Savaş artık her yerde olacak"

Cemil Bayık'ın Times'a verdiği mülakatta sarf ettiği bazı sözler de şöyle:

"Türkler, sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı Kürt kentlerinde mümkün mertebe her şeyi yağmalayıp yaktılar. Bu nedenle halkımız intikam hisleriyle dolu. Gerillalarımıza, onlara yapılanların intikamını almaları çağrısında bulunuyor. Bu, halk mücadelesinde yeni bir dönemdir.

"Kısa bir süre öncesine dek Türk ordusu ile savaş sadece dağlardaydı. Daha sonra kasabalara ve kentlere de taştı. Artık her yerde olacak.

"Mücadelenin bu aşamasında, gerillalarımıza yerine getirmeleri yönünde verilecek her emir, meşru olacaktır."

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20