• BIST 11482.6
  • Altın 6555.4
  • Dolar 50.1426
  • Euro 55.9077
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 9 °C

Erdoğan Davutoğlu'na verdi veriştirdi!

Erdoğan Saray'da kabul ettiği AKP’li vekillerin önünde Davutoğlu'nu eleştirdi.
Erdoğan Davutoğlu'na verdi veriştirdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan,saraya çıkan AKP’lilere dert yandı… Cumhurbaşkanı-Başbakan çatışmasına atıfta bulunan Erdoğan, “Çift başlılığın düzeltilmesi gerekir” dedi. Yeni anayasa için komisyon kurduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sarayda geçtiğimiz hafta perşembe günü 30 kişilik AKP’li bir heyeti kabul etti. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmeye giden partililer, Erdoğan’a övgülerde bulundu. Cumhurbaşkanı ise gündeme ilişkin beklenmedik ve çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Saray-hükümet arasındaki gerilimle ilgili önemli ipuçları verdi.

“DÜZELTİLMESİ GEREKİR”
Hükümeti ‘yeterli çalışmayı’ yapmamakla suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarındaki ‘uyumsuzluğa’ dikkat çekti. Erdoğan, halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı ve seçilmiş hükümet arasındaki yetki karmaşası için de “Çift başlılık var. Bu böyle gitmez. Düzeltilmesi gerekir” yorumunu yaptı.

KASAYI BOŞALTTILAR
Başbakanlık görevini Ahmet Davutoğlu’na bıraktığında Merkez Bankası’nın kasasında 127 milyar dolar olduğunu söyleyen Erdoğan, “Şimdi kasada 99 milyar dolar var. Bu tablo taşınamaz. Böyle giderse 2019 yılına kadar, 2001 krizinden daha büyük kriz çıkar” diye konuştu.

“DİNLEMİYOR, DİRETİYOR”
Merkez Bankası’nın faiz kararlarını da sert şekilde eleştiren Cumhurbaşkanı, isim vermeden Başkan Erdem Başçı için “FED’i örnek alıyormuş. ABD’deki faizden haberin var mı? Bizdeki faizin düşmesi lazım. Dinlemiyor, kendi kararında diretiyor” diye konuştu.

20 KİŞİLİK KOMİSYON…
Yeni anayasa için özel çalışma yaptırdığını da anlatan Erdoğan, “Başdanışmanlardan oluşan 20 kişilik özel bir komisyon oluşturdum. Anayasa taslağı hazırlayacaklar. Onlarla (muhalefet partilerini kast ediyor) olmazsa, bizimkilere (AKP) taslağı vereceğim. Meclis’ten çıkarmak için mücadele edecekler” dedi.

Erdoğan, sarayda, 2001 yılında AKP’nin İstanbul il ve ilçe yönetimlerini kuran ve aralarında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da bulunduğu isimleri kabul etti. Ziyaretçileriyle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.
 

Kaynak: Veli Toprak - sozcu.com.tr
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20